Search
Close this search box.

Županja Črne se je že odzvala na informacijo o zaprtju poslovalnice NLB

V javnosti je danes odjeknila novica, da NLB z decembrom zapira vrata 15 poslovalnic po Sloveniji. Med štirinajstimi, ki bodo prenehale obratovati 3. decembra, je tudi Črna na Koroškem. Črnjani bodo lahko po tem datumu posle opravljali v poslovalnici Mežica. Poslovalnica Dalmatinova pa bo zaprta po zaključku obnove poslovalnice naslednice, a ne pozneje kot 30. junija prihodnje leto.

Na spletni strani NLB so zapisali:

»Ko je Evropska komisija avgusta potrdila predlog spremembe zavez glede prodaje NLB, določila nov rok za privatizacijo banke in prilagodila izravnalne ukrepe, je bilo odrejeno tudi, da mora banka v Sloveniji zapreti petnajst poslovalnic. Zaradi tega se število zaposlenih v NLB ne bo zmanjšalo, potrudili pa se bomo tudi, da bo sprememba za stranke čim manjša.

Po natančnem pregledu doseganja rezultatov poslovalnic ter doseganja kriterijev, kot sta donosnost in minimalen obseg poslovanja, je bil sprejet sklep, da banka zapre naslednje poslovalnice: Poslovalnico Videm-Dobrepolje, Poslovalnico Borovnica, Poslovalnico Rakek, Poslovalnico Ormož, Poslovalnico Dobova, Poslovalnico Sežana, Poslovalnico Žužemberk, Poslovalnico Gornji Petrovci, Poslovalnico Križevci pri Ljutomeru, Poslovalnico Gorenje, Poslovalnico Črna na Koroškem, Poslovalnico Jarše, Poslovalnico Moravče, Poslovalnico Ig in Poslovalnico Dalmatinova.

Stranke tistih poslovalnic, ki bodo prenehale s poslovanjem, bomo obvestili o prenosu poslovanja v poslovalnico naslednico. Seveda pa bodo lahko, če bodo stranke tako želele, svoje nadaljnje poslovanje prenesle v katero koli drugo NLB poslovalnico.  Za vse bomo sicer poskrbeli v banki, stranke pa zaradi tega ne bodo imele dodatnega dela ali stroškov. Prav tako se zaradi prenosa ne bodo spremenile njihove veljavne pogodbe ali storitve, enake pa bodo ostale tudi številke vseh njihovih računov in plačilnih kartic. Seveda pa smo vsem strankam z nasvetom in pomočjo na voljo kjer koli in kadar koli, še dodajajo na njihovi spletni strani.«

Nad zapiranjem poslovalnic NLB je ogorčenih veliko njihovih uporabnikov in tudi županov občin, v katerih nameravajo zapreti poslovalnice. Glede omenjenega se je že odzvala tudi županja Občine Črna na Koroškem, mag. Romana Lesjak, ki je za jutri sklicala novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili ukrepe, ki jih bo Občina Črna na Koroškem izvedla na podlagi informacije o zaprtju poslovalnice NLB d.d. v Črni na Koroškem.

Dogodki