Župan Vuzenice: “Verjamem, da si sprejem pri županu zasluži prav vsak učenec, ne glede na uspeh, saj se pridnost in talenti ne merijo s šolskimi ocenami”

Napočil je konec šolskega leta za devetošolce, kar so na šolah obeležili tudi z valeto oziroma "svečanimi dogodki", v večini krajev so devetošolce, predvsem odličnjake, sprejeli tudi župani. V Vuzenici pa se je torkovega sprejema pri županu lahko udeležilo vseh 25 devetošolcev, ne glede na to, kakšen uspeh so dosegli.

“Te dni so svoje osnovnošolsko popotovanje zaključili učenci devetih razredov. Tudi v Vuzenici se je z valeto od sošolcev in učiteljev poslovilo 25 letošnjih devetošolcev, kjer so z odlično zastavljenim programom proslavili devet let šolanja,” je na Facebooku zapisal vuzeniški župan.

“Danes pa sem vse devetošolce sprejel tudi na občini, kjer sem jim zaželel vse dobro na nadaljnji poti in obljubil podporo lokalne skupnosti, kadar koli jo bodo potrebovali. Verjamem, da si sprejem pri županu zasluži prav vsak učenec, ne glede na uspeh, saj se pridnost in talenti ne merijo s šolskimi ocenami,” je dodal Golob.

“Dragi devetošolci, vam in vsem, ki so vas spremljali v času osnovnošolskega izobraževanja, iskreno čestitam ob vaših dosežkih. Želim vam, da v življenju najdete tisti poklic, tisto službo, ki vas bo osrečevala in vam prinašala uspehov in osebnega zadovoljstva,” je sklenil zapis župan Franjo Golob.