Search
Close this search box.

Župan Rožen vsem ravenskim osnovnošolcem in predšolskim otrokom podaril 1100 pralnih mask

Ravenski župan dr. Tomaž Rožen je vsem ravenskim osnovnošolcem in predšolskim otrokom s sporočilom, da nevarnost še ni mimo podaril 1100 pralnih mask.

Na šolah so po dolgem času zopet prisotni vsi učenci, ob nenehnem spreminjanju epidemiološke situacije ter pojavu novega seva koronavirusa na Koroškem in na drugi strani težko pričakovanem sproščanju ukrepov tik pred prazniki, je ravenski župan dr. Tomaž Rožen razdelil pralne maske za večkratno uporabo. S sporočilom, da nevarnost še ni mimo jih je podaril vsem ravenskim osnovnošolcem in tistim tik pred vstopom v šolo.

Na OŠ Juričevega Drejčka, OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Koroških jeklarjev s podružnico Kotlje so dostavili 979 mask dveh velikosti, manjše za učence od 1. do 5. razreda in večje za učence od 6. do 9. razreda, ter 120 manjših v vrtec, namenjenih predšolskim otrokom v starosti od 5 do 6 let, so sporočili iz občine.

Z besedami: “Skupaj smo v tem in skupaj se borimo, da bomo kmalu spet lažje (za)dihali!” je župan nagovoril učenke in učence OŠ Juričevega Drejčka, ki so mu ob obisku v dar izročili nalepko Rad hodim v šolo, oblikovano ob 60-letnici šole.

Obenem pa Štab Civilne zaščite Občine Ravne na Koroškem občanke in občane poziva k odgovornem ravnanju, spoštovanju ukrepov, nošnji mask, vzdrževanju distance in rednim ukrepom higiene rok. “Če se le da, se izognite tveganemu vedenju in pazite nase,” še sporočajo.

VIR: Občina Ravne

Dogodki

Ravenski župan dr. Tomaž Rožen je vsem ravenskim osnovnošolcem in predšolskim otrokom s sporočilom, da nevarnost še ni mimo podaril 1100 pralnih mask.