Search
Close this search box.

Župan Rožen je podpisal sporazum o sodelovanju občine Ravne na Koroškem z občino Novi Travnik

Dogodka se je udeležil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini, sicer domačin, njegova ekscelenca Damijan Sedar.

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je v spremstvu podžupana Andreja Erjavca danes z županom občine Novi Travnik iz Bosne in Hercegovine Stjepanom Dujo slovesno podpisal sporazum o sodelovanju, namero o povezovanju pa so že na 7. seji Občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem potrdile svetnice in svetniki.

Te dni na Ravnah gostijo delegacijo iz Novega Travnika, ki jo sestavljajo tamkajšnji župan Stjepan Dujo, njegov pomočnik Jasmin Skopljak in Nela Levarda, vodja oddelka za družbene dejavnosti. Kot smo že poročali so v lanskem letu v Novem Travniku prijazno gostili njihov Pihalni orkester Železarjev Ravne, kjer so skupaj z gostitelji tudi nastopili in že predvideli možnosti sodelovanja z Glasbeno šolo Ravne. Sodelovanje poteka tudi na gospodarskem področju v sodelovanju s SIJ Metal Ravne d. o. o. 

Podpis slovesne pogodbe o sodelovanju danes simbolizira njihovo zavezo k povezovanju, dialogu in skupnemu delu za boljšo prihodnost občank in občanov ter celotne lokalne skupnosti. Verjamejo, da bodo z izmenjavo izkušenj, idej, športa, glasbe in kulture okrepili njihove medsebojne odnose ter ustvarili plodna tla za skupne projekte in pobude. V kratkem času obiska delegacije na Ravnah na Koroškem jim bodo skušali predstaviti njihovo tradicijo, zgodovino, bogato dediščino, naravne danosti in goste prepričati s koroškim gostoljubjem.

Na priložnostni slovesnosti je na sopran saksofon zaigral tudi član Pihalnega orkestra Železarjev Ravne Marko Petek.

Pobratenje občin (ang. towntwinning) je projekt, namenjen občinam iz različnih držav, da se povežejo in si tako izmenjajo izkušnje, si medsebojno pomagajo ter delijo primere dobre prakse. Občine se med seboj lahko povežejo iz več razlogov: kultura, turizem, šport, lokalni razvoj, umetnost, mladina, socialna dejavnost – vedno se poudarja medkulturni dialog in spoštovanje drugačnosti.

Vir: ravne.si

Dogodki

Dogodka se je udeležil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini, sicer domačin, njegova ekscelenca Damijan Sedar.