Search
Close this search box.

Župan Mute bo predlog proračuna javno predstavil preko videokonference, v razpravi lahko sodelujete tudi vi

Zaradi splošno veljavnih omejitvenih ukrepov druženja in gibanja ob razglašeni epidemiji Covid-19 ter ob priporočilih zdravstvene stroke, so se na Občini Muta odločili, da bo župan Mirko Vošner predlog proračuna Občine Muta 2021/22 javno predstavil kar preko videokonference. Kljub težkim časom in ob upoštevanju ukrepov pa so člani Turističnega društva na Muti tudi letos poskrbeli, da njihov kraj krasi adventni venček.

Nahajamo se v nadvse resnem in za vse nas odgovornem času, ko se spopadamo z eno najhujših zdravstvenih epidemij v vsej zgodovini človeštva. Ob velikih naporih celotnega zdravstvenega osebja v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, v DSO, lekarnah in drugod, se počasi, vendar optimistično kažejo tudi rezultati rahlega upada širjenja koronavirusa med prebivalstvom. Še naprej ravnajmo odgovorno in vzdržujmo minimalne socialne stike, uporabljamo zaščitne maske, vzdržujmo higieno kašljanja, si razkužujmo roke ter skrbimo za primerno varnostno razdaljo,” je v sporočilu za javnost zapisal župan Mute Mirko Vošner.

“Zaradi vsega povedanega smo se na občini Muta odločili, da bom pred sprejemanjem proračuna Občine Muta za obdobje 2021 in 2022 na seji občinskega sveta, ki bo predvidoma 17. 12. 2020, organiziral posebno video konferenco na daljavo (namesto zborov krajanov in sestankov delovnih teles OSM), in sicer v sredo, 2. 12. 2020, ob 16. uri,” je pojasnil Vošner.

Na konferenci bo župan predstavil ključne razvojne načrte Občine Muta, predvsem pa plan investicij za prihodnji dve leti. “Hkrati pa bi s tem želel dobiti tudi vašo povratno mnenje, saj se boste lahko preko video povezave aktivno vključili v razpravo, tako s vprašanji kot pobudami,” je sklenil Vošner.

Spletna povezava do omenjene konference bo objavljena naknadno na spletni strani občine, po dogovoru pa vam jo lahko pošljejo tudi po e-mailu.

Pri tem pa naj še omenimo, da je članom TD Muta, kljub trenutnim razmeram v državi tudi letos uspelo poskrbeti za delček prazničnega vzdušja. Ob fotografijah, ki so jih objavili na njihovi Facebook strani, so zapisali: “Kljub težkim časom in ob upoštevanju ukrepov smo naredili adventni venček, da pričaramo vsaj malo prazničnega vzdušja.”

Dogodki