Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Župan MO Slovenj Gradec pripravil sprejem za vse, ki so nesebično pomagali v času izrednih razmer

Župan Mestne občine Slovenj Gradec je danes vsem prostovoljcem, ki so nesebično pomagali ljudem v stiski v času izrednih razmer, pripravil sprejem in druženje v Slovenj Gradcu. Pokazali so junaštvo in požrtvovalnost, ki ga lokalna skupnost še kako zna ceniti.

Danes je v Slovenj Gradcu potekal sprejem gasilcev, članov civilne zaščite, policistov, vojakov, prostovoljcev, ki so nesebično pomagali v času izrednih razmer – ujme, ki je tudi Slovenj Gradec prizadela v začetku meseca avgusta. Sprejem s pogostitvijo je poklon in pozornost župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja v znak velikega spoštovanja vsem, ki so pomagali ljudem v stiski.

V kar 750 intervencijah na območju Slovenj Gradca je posredovalo 10 gasilskih društev oziroma več kot 600 gasilcev. Na pomoč so hitro priskočili mnogi prostovoljci, za protipoplavno zaščito so napolnili kar 6000 vreč … Slovenj Gradec je avgusta za več dni postal glavni logistični in humanitarni center za helikopterski prevoz hrane, opreme, zdravil, orodja, oblačil in delovnih strojev v zgornjo Mežiško dolino.

Uvodoma smo bili priča gasilskemu postroju, ki ga je opravil Andrej Pečnik, občinski gasilski poveljnik. Vse prisotne je nagovoril gostitelj župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki se jim je v imenu vseh občanov iskreno zahvalil. Na odru so se jim poleg njega, poklonili tudi regijski poveljnik Civilne zaščite Alan Matijevič, občinski poveljnik Civilne zaščite Marjan Klemenc, predsednik gasilske zveze Mislinjske doline Jože Kašnik in poveljnik gasilske zveze Mislinjske doline Tomaž Bricman.

S svojo prisotnostjo so jim spoštovanje izkazali tudi koroški poslanec v Državnem zboru RS Dušan Stojanovič ter podžupan dr. Peter Pungartnik in podžupanja Martina Šisernik.

Nato je sledilo veselo druženje, saj gre življenje naprej in optimistično zremo v prihodnost. Za zabavo je poskrbel ansambel Rosa. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo.

Prostovoljsko delo ima velik pomen za razvoj in za prihodnost. Velik si kolikor veliko je tvoje srce in lep je občutek, da želimo v lokalnem okolju tako plemenitih in srčnih dni. Vse dobro vsem in lep dan še naprej ša je zaključila uradni del dogodka voditeljica Anja Vajde.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
ROBERT
ROBERT
6 mesecev nazaj

Spoštovanja vredno
Vsa čast in hvala našim gasilcem
Prav tako županu za lep sprejem

Dogodki

Župan Mestne občine Slovenj Gradec je danes vsem prostovoljcem, ki so nesebično pomagali ljudem v stiski v času izrednih razmer, pripravil sprejem in druženje v Slovenj Gradcu. Pokazali so junaštvo in požrtvovalnost, ki ga lokalna skupnost še kako zna ceniti.