Search
Close this search box.

Zopet bo sončno, proti večeru krajevna neurja s točo

Danes bo večinoma sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte.

Danes bo večinoma sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 °C.

Jutri bo deloma sončno in na jugu še vroče. Popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije ter se nadaljevale v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 29 do 34 °C.

Obeti: V četrtek in petek kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini pretežno jasno in vroče. V Alpah bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo in popoldanskimi ter večernimi nevihtami, ki bodo zvečer možne tudi v severovzhodni Hrvaški.

Jutri bo sprva sončno, popoldne bodo v sosednji Avstriji začele nastajati nevihte, ki se bodo do večera razširile nad sosednje pokrajine Madžarske in severovzhodne Hrvaške.

Opozorilo: V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev. Danes in jutri bo predvsem popoldne in zvečer povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi.

Vir: SPIN

Dogodki

Danes bo večinoma sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte.