Search
Close this search box.

Znani so športniki Občine Dravograd za leto 2022

V nedeljo, 18. junija, je pri dvorcu Bukovje potekala podelitev priznanj najuspešnejšim športnikom Občine Dravograd za leto 2022.

Komisija je prejela precej prijav, kar priča o tem, da ima šport v Dravogradu prav posebno mesto, uspešnih posameznikov in ekip pa nikakor ne manjka. Priznanja so razdelili v več kategorijah.

V kategoriji najboljša mlada športnica do 15 let sta priznanje tokrat prejeli kar dve, in sicer Aleksandra Gnamuš Šlebnik in Žana Gliebe.

Aleksandra je uspešna plavalka, ki je v lanskem letu na domačih in mednarodnih tekmovanjih osvajala mesta od 1. do 4., v skupnem seštevku je bila v kategoriji deklic na 3. mestu. Žana pa je športna plezalka, ki je v lanskem letu dosegala izjemne rezultate in bila uvrščena na skupno 1. mesto med starejšimi deklicami. Je tudi članica slovenske mladinske reprezentance.

Najboljši mladi športnik do 15 let je postal judoist Aleks Krivec, ki je bil najboljši v kategoriji starejših dečkov, osvojil je tudi 1. mesto na državnem prvenstvu ter osem prvih mest in eno tretje na tekmovanjih za slovenski pokal.

Najboljša športnica v mladinski kategoriji je judoistka Jevgenija Gajić, ki je v lanskem letu postala državna prvakinja v dveh kategorijah (kadetinje in mladinke), državna podprvakinja v kategoriji mlajših članic in v katah, tekmovala je tudi na Evropskem kadetskem prvenstvu.

Najboljši športnik v mladinski kategoriji Ožbej Razgoršek je še en judoist, ki posega po najvišjih mestih. Postal je državni prvak v katah, državni podprvak v kategoriji kadetov, na Evropskem pokalu v Italiji je dosegel 3. mesto, na turnirju Koroška open je bil drugi, skupno pa je v lanskem letu med kadeti na lestvici zasedel 3. mesto. Najboljši športnik v članski kategoriji pa je postal Žan Boženk, državni prvak v judu v kategoriji starejših članov. Nazivu je dodal še 7. mesto v višji članski kategoriji in 3. mesto na turnirju Koroška open.

Podelili pa so še dve posebni priznanji za izjemne športne dosežke. Enega je prejel obetavni plavalec Luka Temnikar, drugega pa kegljač Robi Marošek, ki je bil z 9. mestom najboljši Slovenec na Svetovnem kadetskem prvenstvu v Varaždinu, kjer je svoj uspeh dopolnil še z ekipnim 4. mestom.

Športniki so priznanja prejeli iz rok župana Antona Preksavca, predstavnika Športne zveze Dravograd Boštjana Damiša in predstavnika JZ Dravit Darka Žižka.

Vir: JZ Dravit

Dogodki

V nedeljo, 18. junija, je pri dvorcu Bukovje potekala podelitev priznanj najuspešnejšim športnikom Občine Dravograd za leto 2022.