Znani najboljši slovenski kampi po izboru camping.info

Najboljši slovenski kampi po izboru uporabnikov portala camping.info so Plana & Bar 66 pri Pivki, Center Kekec ob vznožju Mariborskega Pohorja in Šobec. Portal s sedežem v Berlinu je z informacijami o več kot 23.000 kampih eden največjih tovrstnih portalov v Evropi.

Pri portalu so primerjali tudi cene kampiranja v evropskih kampih. V povprečju bosta dva odrasla za nočitev skupaj s plačilom električnega priključka, parkirnine za avtomobil ter lokalnih dajatev odštela od 12,85 do 37,22 evra, so izračunali.

Cene v Sloveniji so po teh podatkih blizu vrha evropskih. Kot so sporočili iz portala, je povprečna cena nočitve v slovenskih kampih 30,13 evra.

Najdražje kampe je mogoče najti v Švici (37,22 evra), višje kot v Sloveniji pa so povprečne cene še v Italiji (36,95 evra), na Hrvaškem (36,06 evra), v Španiji (34,12 evra) in Avstriji (31,92 evra). “Kampiranje je trenutno zelo v trendu in industrija cveti,” je v sporočilu za javnost zapisal prvi mož portala Maximilian Möhrle.

Spodnji del lestvice zasedajo kampi v Albaniji, kjer nočitev dva odrasla stane v povprečju nekaj manj kot 13 evrov, ter v Turčiji, Severni Makedoniji in Moldaviji s stroškom v višini približno 15 evrov.

Na med Slovenci zelo obiskanem sosednjem Hrvaškem je najbolj priljubljen kamp po izboru portala camping.info Polidor Family Camping Resort v bližini Bijele Uvale nekaj kilometrov od Poreča.

V Avstriji so izpostavili Camping Grubhof na Salzburškem, v Italiji Luxury Camping Schlosshof v bližini Merana, na Češkem Camping am See Vaclav na območju Karlovih Varov, v Bosni in Hercegovini Auto Camp Green park kakšnih 20 kilometrov južno od Mostarja, v Grčiji pa Camping Gythion Bay na Peloponezu. Ocenjevali so kampe v 31 državah.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
toni
toni
10 mesecev nazaj

bravo saj si zaslužite z svojo pridnostjo in delovno vnemo bravoooo

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije