Search
Close this search box.

Znamenita Gostilna pri Toniju ponovno odpira svoja vrata

Gostilna pri Toniju se ponaša z bogato tradicijo, tokrat pa se nam bo predstavila v popolnoma novi podobi, kjer bodo preteklost povezali s sodobnostjo in kulinariko ter tako počastili spomin na Prežihovega Voranca.

Gostilna pri Toniju, ki jo prav gotovo poznajo vsi Kotuljci, mladi in nekoliko starejši, z jutrišnjem dnem (pričetek ob 16. uri) javnosti ponovno odpira svoja vrata. Koncept prenovljene tradicionalne furmanske postojanke tik ob župnijski cerkvi sv. Marjete bo temeljil na najprepoznavnejšem domačinu Lovro Kuharju – Prežihovemu Vorancu.

Idejo je sicer zastavila vodja sedaj že uveljavljenega Festivala Solzic Renata Picej, z njo pa sta se povezala še lastnik gostilne in gostinec iz Istre. Gostilna bo poleg klasične dejavnosti služila tudi kot info točka Koroške literarne pokrajine, Slovenske pisateljske poti in Prežiha. S tem bodo gostom skušali približati tudi za Koroško regijo zelo pomembno dejavnost bukovništva, na stenah gostilne pa bodo za še boljšo ponazoritev poskrbela dela Leandra Fužirja s Prežihovo tematiko.

V zadnjem letu in pol je bila ponudba omejena zgolj na pijačo, sedaj pa si boste lahko privoščili še odojka, jedi iz žara ter tudi nekaj koroških dobrot. Glede na pobude in želje gostov pa bodo jedilni list v prihodnje smiselno dopolnjevali.

Dogodki

Gostilna pri Toniju se ponaša z bogato tradicijo, tokrat pa se nam bo predstavila v popolnoma novi podobi, kjer bodo preteklost povezali s sodobnostjo in kulinariko ter tako počastili spomin na Prežihovega Voranca.