Zmagovalka tekmovanja Šaleška harmonika je Natalija Jakop (FOTO)

V nedeljo, 8. 5. 2022, je v zdraviliškem kraju Topolšica potekalo prvo tekmovanje za pokal Šaleške doline, na katerem so izbirali tudi finaliste letošnje Zlate harmonike Ljubečne 2022.

Tekmovanje je organiziral Robert Goličnik v sodelovanju z vsemi tremi občinami doline MO Velenje, občino Šoštanj in občino Šmartno ob Paki.

Nastopilo je 28 tekmovalcev od blizu in daleč, je po končanem tekmovanju sporočil predsednik odbora Šaleške harmonike in predsednik Zlate harmonike Ljubečna Robert Goličnik, ki je še dejal, da je vesel, da se je poleg številnih tekmovalcev šotor napolnil tudi s strani ljubiteljev diatonične harmonike in vzdušje je bilo po njegovih besedah enkratno.

Kot je še povedal Goličnik, so bili vsi nastopajoči odlični in pokazali veliko znanja. Strokovna komisija v sestavi Primož Kelenc, Zoran Zorko in Robert Zupan so ocenjevali vse vrline in ocenili, da je letošnja zmagovalka Šaleške harmonike 2022 Natalija Jakob iz Škal pri Velenju.

Priznanja, nagrade in pokal so podelili podžupanja MO Velenje gospa Darinka Mravljak, župan Šoštanja gospod Darko Menih in župan Šmartnega ob Paki gospod Janko Kopušar, ki so s prisotnostjo dodali še posebno težo sami prireditvi.

Poleg županov, krajanov in obiskovalcev od vsepovsod so prišli tudi številni glasbeniki in mentorji, ki se jim Goličnik iskreno zahvaljuje.

Goličnik je še napovedal, da bo Šaleška harmonika tradicionalno tekmovanje, kamor ste vabljeni tudi prihodnje leto, še prej pa na finalno prireditev Zlate harmonike Ljubečne, ki bo v nedeljo, 28. 8. 2022, na Ljubečni.

FOTOGALERIJA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije