Search
Close this search box.

Življenje brez pitne vode v Domu starejših Na Fari Prevalje se zaključuje

V Domu starejših na Fari Prevalje je bil včeraj 35. dan, ki so ga preživljali brez pitne vode, kot tudi vsi občani na Prevaljah.

V tem času so z notranjo organizacijo, s preskrbo pitne vode preko cisterne v njihov vodovodni sistem, skrbeli za nemoteno uporabo tako sanitarne vode in pitne vode, ki so jo stanovalcem zagotavljali s prenašanjem veder, polnjenjem plastenk, ki so jih imeli stanovalci za osebno higieno in pitje.

Z velikimi napori zaposlenih v domu, s sodelovanjem z zunanjimi institucijami, so ves čas iskali rešitve, kako bi si v Domu zagotovili pitno vodo iz pip, saj izvajanja strokovnega dela, kot so ga izvajali do sedaj, ne bi zmogli glede na predvidene termine izgradnje novega vodovodnega sistema Na Prevaljah.

Zadnjih 14 dni so tako opravili dva klorna šoka, izpiranje vode iz vseh pip v Domu, opravili več analiz vzorcev vode s strani pooblaščenega laboratorija, se posvetovali z vsemi službami, ki skrbijo za to področje in včeraj prišli do končne rešitve, da je voda v njihovem vodovodnem sistemu pitna, zato so lahko odstranili lepilni trak kot zaščito z vseh pip in se veselili uživanja vode, ki jim je vse do poplav v začetku avgusta predstavljala nekaj samoumevnega. V tem času so spoznali, kako težko je živeti brez pitne vode.

V Domu starejših na Fari Prevalje je bil včeraj 35. dan, ki smo ga preživljali brez pitne vode, kot tudi vsi občani na Prevaljah.

Kljub težavam z zagotavljanjem pitne vode so ves čas skrbeli za kvalitetno življenje njihovih stanovalcev tudi z organizacijo različnih dogodkov, ki so popestrili vroče dneve v mesecu avgustu. Zagotovo je bil najživahnejši dan 23. avgusta, ko so pripravili srečelov s čudovitimi nagradami, koncertom in degustacijo kave, za kar se je potrudila kar državna prvakinja v pripravi ene vrste kave in jih je razvajala s svojimi kavnimi mojstrovinami. Predzadnji dan šolskih počitnic pa so imeli v okviru projekta Družini prijazno podjetje obisk otrok in mladostnikov zaposlenih, ki so ta dan preživeli v Domu in spoznavali, kaj vse njihovi starši delajo v svojih službah in svoj čas namenili tudi družabnemu delu z našimi stanovalci.

Tudi danes imajo poseben dan, saj poteka Dan odprtih vrat in se veselijo vseh obiskovalcev.

Dom starejših Na Fari tako ima spet pitno vodo, res pa opozarjamo vse stanovalce, zaposlene in obiskovalce k previdni uporabi vode, zato so jim tudi omogočili uporabo posebnih pitnikov, ki skrbijo še za dodatno filtriranje njihove vode. Na ta način bodo še dodatno poskrbeli za zdravje vseh, ki živijo in delajo v Domu.

Besedilo: Helena Bezjak Burjak

Dogodki

V Domu starejših na Fari Prevalje je bil včeraj 35. dan, ki so ga preživljali brez pitne vode, kot tudi vsi občani na Prevaljah.