Search
Close this search box.

Zimska sezona na Kopah prinaša kar nekaj novosti (VIDEO IN FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca, kjer smo se seznanili z novostmi, ki jih prinaša zimska sezona na Kopah. Preverite kaj novega so pripravili na priljubljenem smučišču.

Podjetje Vabo je postalo lastnik smučišča Kope. Smučišče oziroma naprave so kupili iz stečajne mase GTC Kope, od podjetja Ragos so kupili tudi zemljišča (22 hektarov), s preostalimi lastniki zemljišč (v obsegu okoli 60 hektarov) pa so se dogovorili za najemna razmerja za 30. let. Vse to štejejo za velik uspeh in osnovo za dolgoročno usmeritev dela zimskega turizma na Kopah še naprej. Kot je povedal direktor podjetja Vabo g. Boštjan Paradiž so jim šli lastniki zemljišč zelo na roko, razumeli so njihov koncept razvoja ter tudi to, da potrebujejo proste roke za delo. Nakupna cena iz stečajne mase je bila 1. 620 milijona, kar so ocenili kot realno ceno, zato so tudi pridobili sredstva na banki za obdobje 30-ih let. Razdolževanje poteka nekako v skladu z zmožnostmi, z ebitdo, ki jo ustvarja smučišče in z rezultati, ki jih ustvarjajo z gostinstvom. Skupna vrednost celotne investicije je 2. 5 milijona evrov.

Podjetje Vabo je že v preteklosti dobro sodelovalo s podjetjem Ragos, ki jim je pomagalo kupiti hotel v Slovenj Gradcu, tokrat pa so sodelovali pri nakupu zemljišča na Kopah. V investiciji je upoštevana tudi oprema: nabavili bodo 10 novih snežnih topov in posodobili črpališče, zgradili dodatni vod, ki bo omogočil zasneževanje in polnjene jezera hkrati. S tem računajo, da bodo postali konkurenčnejši ter, da bodo lahko proge pripravljene bistveno prej. G. Paradiž je dodal,da bodo s posodobitvijo in ukrepi katere pripravljajo za približno 40-50% izboljšali kvaliteto in možnosti za pripravo kompaktnega snega. Poleg tega izvajajo tudi investicijska dela na smučiščih, kjer so z zemeljskimi deli zgladili vse grbine in kotanje, kar pa posledično pomeni, da bo potrebnega tudi manj snega. Prav tako so v določenih delih razširili rob smučišča (smučišče Pahernik, Kopnik) in bodo lahko obiskovalci oziroma smučarji videli občutno razliko.

Zimska sezona na Kopah nam bo prinesla kar nekaj novosti.

Na vlečnicah Pahernik in Kopnik bodo dodali kapacitete nekaj vlečk, s čimer želijo zmanjšati čakalne vrste. Kar se tiče varnosti so za vse poskrbeli maksimalno in je smučišče pripravljeno za novo sezono. Vsa vzdrževalna dela so končana, tudi letos je bil obseg teh del okoli 80. 000 evrov. Odkar s smučiščem opravlja podjetje Vabo, so skupaj z investicijo vanj vložili 2.580 milijona evrov, kar je bil velik zalogaj, a so prepričani, da se bo naslednjih letih obrestoval.

POGLEJTE KAJ JE POVEDAL g. BOŠTJAN PARADIŽ:


SMUČARSKE VOZOVNICE Z NEKAJ NOVOSTMI:

V podjetju vsako leto težijo k novostim in povezovanjem. Sezonska smučarska karta na Kopah je še vedno ena izmed najbolj ugodnih v Sloveniji. Glavna novost letošnjega leta pa je, da sezonska smučarska karta v mesecu januarju in marcu dodatno omogoča pet dni smučanja na smučišču Golte in pet dni smučanja na smučišču Cerkno. To je pokazatelj, da se znajo smučišča med seboj povezovati, da znajo sodelovati, si ustvariti neke skupne prednosti sodelovanja. Gostje lahko tako uživajo na Kopah, poleg tega pa še na smučišču Golte in Cerkno. Enako velja tudi za smučarje, ki kupijo vozovnice za smučišče Golte in Cerkno. »S tem pričakujemo povečan obisk in pričakujemo, da bomo na smučišče pritegnili goste, ki jih tukaj še ni bilo. Poleg tega pa pričakujemo, da bomo tudi pri gostinstvu povečali promet. Gre za vzajemno sodelovanje, ki bi nam vsem skupaj prineslo prednosti. Rezultate pa bomo komentirali po koncu sezone.« je dodal direktor podjetja Vabo.

Sezonska smučarska vozovnica bo v predprodaji do 20. oktobra 2019: za odrasle znaša 299€, za mladino in seniorje 259€, za otroke 239€, družinsko smučarsko vozovnico pa dobite po ceni 629€. Novost je tudi v smučarski vozovnici, ki velja od ponedeljka do petka, cena te vozovnice je 179€ za odrasle, 169€ za mladino ter 149€ za otroke. Ta karta velja od ponedeljka do petka, v predsezoni do 24. decembra 2019 in po sezoni, torej od 1. marca 2020 dalje pa velja tudi za vikende. V ceno sezonske vozovnice je vključenih 10 malic, v družinsko karto pa 20 malic, kar je posebnost smučišča Kope. S tem želijo spodbuditi smučarje k njihovi kulinariki. Kot vsako leto bodo na voljo tudi ugodnosti preko spletne prodaje. Cene vozovnic so v primerjavi z lansko sezono malo dražje, a je pri nakupu le-teh kar nekaj novosti in ugodnosti.

Lansko leto so na smučišču Kope zabeležili 72. 500 smučarjev, letošnje leto pa je njihov cilj realizirati 90. 000 smučarjev, kar je bilo v planu že pretekli dve leti. »S posodobitvijo in dobro smučarsko sezono oziroma z vremenom si želimo ta cilj doseči. Če ga bomo dosegli bomo izpolnili naša pričakovanja…in zadovoljstvo strank.«

NA KOPAH POSKRBIJO TUDI ZA OTROKE IN ŠOLARJE:

Klemen Tasič iz šole smučanja in deskanja Nitro Kope, ki letošnje leto obeležuje 20. letnico obstoja in so od vsega začetka del zgodbe podjetja Vabo je dodal, da največ poudarka na Kopah namenjajo zimskemu turizmu, so pa zadnja leta dosti energije vložili tudi v letni turizem. So skrbniki dveh otroških poligonov na Kopah in sicer poligona s tekočim trakom ter enega izmed največjih poligonov za otroke v Sloveniji – smučišče Sedlo. V sklopu njihove šole sodeluje nekje trideset strokovno usposobljenih učiteljev smučanja in deskanja, deluje pa tudi Elan test center. V letošnjem letu tudi v njihovi šoli pripravljajo kar nekaj novosti za otroke, ena izmed želja pa je obuditev nočnega sankanja. S tem bi lahko tisti turisti, ki ne smučajo a pridejo na Kope željni zabave uživali v sankanju. Nočno sankališče je v fazi zaključnih dogovorov, a upajo, da bodo lahko že letošnjo sezono le-to ponudili svojim gostom. Njihova šola smučanja je lansko sezono aktivno sodelovala s 46. osnovnimi šolami v okviru zimske šole v naravi, za prihajajočo sezono pa tudi že imajo dodobra zapolnjene termine za sodelovanje.

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca, kjer smo se seznanili z novostmi, ki jih prinaša nova/zimska sezona na Kopah.

Na Kope vsako leto prihajajo smučarji iz celotne Slovenije, veliko smučarjev pa prihaja tudi iz sosednje Hrvaške, Madžarske, Bosne in Srbije, ki skupno ustvarijo okoli 32-33. 000 nočitev.

Na Kopah pa pripravljajo tudi pester glasbeni program. Spremljajte nas in kmalu boste izvedeli kdo vse nas bo zabaval v Holcer pubu na Kopah, ki letos praznuje 20. let.

Dogodki