Search
Close this search box.

Zgodovinsko 50. mesto za Korošca na najbolj prestižnem poker turnirju na svetu

Ravenčan Dejan Pustoslemšek je na drugem največjem turnirju v zgodovini pokra med 8.569 tekmovalci osvojil več kot odlično 50. mesto.
FOTO: http://si.pokerpro.cc.

O tem, da se je včeraj na glavnem turnirju prvenstva WSOP med najboljših 106 pokerašev prebil Dejan Pustoslemšek z Raven na Koroškem, smo že pisali TUKAJ. Po šestem dnevu prestižnega turnirja pa je Dejan izpadel iz igre in zasedel odlično 50. mesto.

Letošnji glavni turnir je bil drugi največji v vsej zgodovini, saj so zabeležili kar 8.569 vpisov. Skupni nagradni sklad tako znaša več kot 80 milijonov dolarjev, prva nagrada pa je okroglih 10 milijonov dolarjev. Skozi sito petih dni se je prebilo 106 igralcev, med njimi je bil tudi Dejan.

Po dolgih šestih dneh pa je svojo borbo na World Series of Poker 10.000 $ Main Eventu zaključil tudi Dejan, ki se v domovino vrača bogatejši za 173.015 dolarjev oziroma približno 153 tisoč evrov. Prav gotovo lahko rečemo, da gre za zgodovinski dosežek na tem najprestižnejšem poker turnirju na svetu.


FOTO: Tomas Stach – Pokernews

Kot navajajo na spletni strani http://si.pokerpro.cc, se je Dejan odlično boril tudi skozi šesti dan, in ko je bilo za mizami še 78 pokerašev, je bil Ravenčan celo 10. po žetonih. Vmes je izločil tudi Michaela Kapernarosa na 85. mestu z JJ proti AK. Od takrat naprej pa žal ni šlo več po njegovih načrtih in željah. Počasi je izgubljal žetone, zapletel se je tudi v pot z vodilnim na turnirju Timothyem Sujem. Bil je najkrajši na svoji mizi, zadnji udarec pa mu je zadal Steven Parrott.

Klasični coinflip, kjer je Dejan imel QQ, Steven pa AK, tokrat ni šel v njegovo smer. Že na flopu se je pokazal as, turn in river pa situacije nista spremenila in Korošec se je poslovil na 50. mestu. Kot rečeno vseeno odličen rezultat, ki bo zapisan v zgodovino kot najboljši slovenski dosežek na glavnem turnirju in največja nagrada na tej svetovni seriji, pišejo na spletni Pokerpro.

Kot zanimivost naj omenimo, da je bil Pustoslemšek tudi na TV mizi v petem dnevu tekmovanja, ki jo je prenašal ESPN. Legendi pokeraškega komentiranja Lon McEachern in Norman Chad sta imela težave z izgovorjavo (predvsem) priimka našega igralca. Slednji se ni upal niti poskusiti in se je temu spretno izogibal. Dejan je tako pristal na spisku “Nočnih mor za komentatorje”, skupaj še z drugimi osmimi igralci.

Je pa zato Dejan vseeno imel navijačico v komentatorski ekipi. Četrta poročevalka, ki je pokrivala dogajanje v poker roomu, je bila namreč Kara Scott, ki že nekaj let živi v Sloveniji.

Več o dogajanju na tekmovanju si lahko preberete na spletni strani http://si.pokerpro.cc.

Kot smo že poročali sta na turnirju prišla do denarne nagrade tudi Rok Gostiša, ki je končal na 609. mestu in prejel 22.190 dolarjev nagrade, Marko Maher pa je zabeležil 1173. mesto in je bogatejši za 15.000 dolarjev.

Daleč je prišel tudi Blaž Žerjav, ki pa mu je nekaj zmanjkalo za uvrstitev v nagrade. Je pa zato na 1,500 dolarjev No-Limit Hold’em Double Stack (Event #82) po prvem dnevu trenutno na 40. mestu po žetonih od preostalih 357 igralcev, kar pomeni, da se je že prebil v nagrade. Drugi dan se začne ob 21. uri po našem času.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, še posebej pa Dejanu.

Vir: http://si.pokerpro.cc

Ravenčan Dejan Pustoslemšek je na drugem največjem turnirju v zgodovini pokra med 8.569 tekmovalci osvojil več kot odlično 50. mesto.