Search
Close this search box.

Zgodovinski uspeh za BK Karizma. Na državnem turnirju v badmintonu prvič do medalj v kategoriji U-15

Za BK Karizma je bila minula nedelja zelo uspešna. Na državnem turnirju do 15. let, ki je potekal v Medvodah, so prvič v zgodovini kluba osvojili tudi prvi dve medalji v tej kategoriji. Arijalda Mustafić je z odlično igro prišla do bronaste medalje med posameznicami, v dvojicah je skupaj s Sati Tarkuš osvojila srebrno medaljo.

V športni dvorani v Medvodah je nastopilo 78 igralk in igralcev, ki so se prvič v tem letu v kategoriji do 15. let pomerili na naslove najboljših v tej kategoriji. BK Karizma je zastopalo pet igralk (Arijalda Mustafić, Sati Tarkuš, Beja Hribernik, Nuška Uršej Marinč in Eva Vrčkovnik). Z odlično igro se je izkazala Arijalda Mustafić, ki je bila z dvema osvojenima medaljama med najuspešnejšimi na turnirju. V predtekmovanju je dosegla dve zanesljivi zmagi in nato v četrtfinalu zanesljivo premagala še Elo Zukanović (BK Konex) z izidom 21:9 in 21:8. V polfinalu se je pomerila z najboljšo igralko v tej kategoriji Tinkaro Alič, kjer je morala priznati premoč igralki iz Olimpije z rezultatom 9:21 in 3:21. V tekmi za tretje mesto je v odlični tekmi po težki borbi ugnala Nino Gleich (BK Branik) z izidom 21:15 in 21:19.

Najmlajša od igralk BK Karizma, Eva Vrčkovnik je presenetila z dvema zmagama v predtekmovanju. Najprej je ugnala Lučko Perme iz Olimpije (zmagovalko 1. turnirja U13) z izidom 21:16 in 21:14! Še posebej je bila razburljiva druga tekma proti Isabeli Šeme (BK Bit), kjer je zmagala v treh setih z rezultatom 18:21, 24:22 in 21:14! Za nagrado si je prislužila četrtfinalno tekmo s Tinkaro Alič (BK Olimpija), kjer si je lahko nabrala nekaj novih izkušenj (5:21, 3:21). Eva je osvojila 5.-8. mesto.

Sati Tarkuš je zmagala prvo tekmo proti Nini Vidovič (BK Olimpija) z izidom 21:6 in 21:7. V drugi tekmi je morala priznati premoč Nini Gleich (BK Branik) z rezultatom 8:21 in 8:21. Tudi ostali dve dekleti sta v predtekmovanju dosegli po eno zmago in en poraz. Beja Hribernik je premagala Brino Nagy (BK Olimpija) z rezultatom 21:8 in 21:16. Nuška Uršej Marinč je v prvi tekmi ugnala Mašo Julijo Kranjčević (BK Olimpija) z rezultatom 21:9 in 21:9. Žal je dekletom ta en poraz preprečil uvrstitev v nadaljnjo tekmovanje.

V finalu deklet sta se srečali Tinkara Alič (Olimpija) in Lana Livk (BK Mirna), kjer je Aličeva pokazala svojo superiornost v tej kategoriji in zanesljivo slavila zmago z izidom 21:12 in 21:8.

Arijalda Mustafić in Sati Tarkuš osvojili srebrno medaljo v dvojicah

V dvojicah deklet sta zmagali finalistki med posameznicami (Tinkara Alič in Lana Livk), ki sta v finalu ugnali Arijaldo Mustafić in Sati Tarkuš (BK Karizma) z rezultatom 21:14 in 21:13. Bronasto medaljo sta osvojili Maja Mavec in Isabela Šeme (BK Konex/BK Bit).

Arijalda Mustafić in Sati Tarkuš sta najprej v dvojicah zanesljivo premagali Mašo Julijo Kranjčević in Brino Nagy (BK Olimpija) z rezultatom 21:2 in 21:9. V drugi tekmi sta v dramatični končnici obeh setov premagali Majo Mavec in Isabelo Šeme (BK Konex/BK Bit) z 23:21 in 23:21. V polfinalu sta nato ugnali še Nino Gleich in Manco Flerin (BK Branik/BK Mengeš) z izidom 21:12 in 21:13.

Beja Hribernik je igrala v dvojicah z Brino Zaletel (BK Bit), ki sta odigrali dve solidni tekmi, kjer jima ni veliko manjkalo do zmage. V treh setih sta bili poraženi od Lare Podobnik in Ele Zukanović (BK Konex) z rezultatom 7:21, 21:19 in 12:21. V drugi tekmi sta morali priznati premoč še proti Kiani Frntić in Lari Šturm (BK Ljubljana) z izidom 18:21 in 19:21.

Konkurenca med fanti posamezno je bila izjemna, saj je nastopilo kar 57 fantov. Zmagovalec je postal Nikita Peshekhonov, ki je v finalu po treh setih ugnal Matica Cerarja (oba BK Medvode) z rezultatom 15:21, 21:17 in 21:18! Tretje mesto je osvojil Maks-Ian Mattias (BK Bit), ki je premagal Roka Trampuža (BK Konex)  z izidom 22:20 in 21:12. V dvojicah sta bila najboljša Matic Cerar in Nikita Peshekhonov (BK Medvode), ki sta v finalu v treh setih premagala Tima Anzeja in Maks-Ian Mattiasa (BK Mirna/BK Bit) z rezultatom 21:23, 21:19 in 21:13. Bronasto medaljo sta osvojila Nejc Čerin in Aleks Sedej (BK Bit), ki sta premagala Miho Sučića in Roka Trampuža (BK Konex) z rezultatom 21:19 in 21:14.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Besedilo: BK Karizma

Dogodki

Za BK Karizma je bila minula nedelja zelo uspešna. Na državnem turnirju do 15. let, ki je potekal v Medvodah, so prvič v zgodovini kluba osvojili tudi prvi dve medalji v tej kategoriji. Arijalda Mustafić je z odlično igro prišla do bronaste medalje med posameznicami, v dvojicah je skupaj s Sati Tarkuš osvojila srebrno medaljo.