Search
Close this search box.

Zgodbo Univerze za tretje življenjsko obdobje Mocis pišejo že deseto leto (FOTO)

Univerza za tretje življenjsko obdobje Mocis je včeraj, 8. 11. 2023, praznovala svojo deseto obletnico obstoja v polni dvorani Kulturnega doma Slovenj Gradec.

Zgodbo Univerze za tretje življenjsko obdobje pišejo na Mocisu že deset let. Ob tem jubileju so pripravili prijeten dogodek v Kulturnem domu Slovenj Gradec, katerega se je udeležil tudi stand up komik Tilen Artač, predstavili pa so tudi zbornik Naših 10 let. Slavnostni govornik je bil župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler.

Polna dvorana na včerajšnji slovesnosti ob deseti obletnici Univerze za tretje življenjsko obdobje, še bolj pa izjemno zanimanje za študijske programe, delavnice in različna predavanja v organizaciji univerze, so dokaz, da so starejši tudi v Mestni občini Slovenj Gradec še vedno motivirani za učenje, za spremembe in nove poglede, pa tudi za druženje in povezovanje.

Pridobivanje in dopolnjevanje znanja je pomembno v vseh obdobjih človekovega življenja. Veliko pozitivnih učinkov ima na osebnostni razvoj starejših, pomembno pa je tudi zato, ker spreminja pogled družbe na starost in staranje ter družbeni položaj starejših.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler je ob tej priložnosti dejal: “Univerzi za tretje življenjsko obdobje želim ob deseti obletnici delovanja še veliko ustvarjalnih uspehov in delovne zagnanosti ter uspešno novo študijsko leto. Vsem starejšim, ki se vključujejo v programe Univerze za tretje življenjsko obdobje, pa veliko veselja pri osveževanju pozabljenih ter pridobivanju novih znanj.”

Dogodki

Univerza za tretje življenjsko obdobje Mocis je včeraj, 8. 11. 2023, praznovala svojo deseto obletnico obstoja v polni dvorani Kulturnega doma Slovenj Gradec.