Search
Close this search box.

Zelo toplo vreme v septembru in obeti

Začetek meteorološke jeseni zaznamuje daljše obdobje stabilnega, sončnega in zelo toplega vremena.

Prav suha tla omogočajo visoke najvišje temperature, saj se zrak nad njimi lahko precej bolj ogreje. Včeraj smo tako ponekod po Sloveniji imeli vroč dan. Najvišjo temperaturo so izmerili v Dolenjah pri Ajdovščini, kjer se je ogrelo do 32,1 °C. Nad 30 °C je bilo tudi v Tolminu, Bovcu, Lendavi, Škocjanu, Podnanosu, Osilnici, Biljah, Trbovljah, Črnomlju in Ljubljani. Zelo toplo in večinoma suho vreme se bo nadaljevalo še jutri, potem pa pričakujejo spremembo vremena, ki bo prinesla manjšo ohladitev in nekaj dežja. Še vedno bo temperatura v naslednjih 10 dneh ostala nad povprečjem, večjega deževja ni na vidiku. Za primerjavo, v obdobju 1991-2020 znaša povprečna najvišja temperatura za september za nižine med 21 in 25 °C.

Sreda:

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan bo v osrednji in vzhodni Sloveniji pihal jugozahodnik. Proti večeru bodo predvsem v severni in zahodni Sloveniji možne kakšne plohe ali nevihte. Kakšna ploha ni izključena tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 24 do 29 °C.

Četrtek:

V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. Sredi dneva bodo v severnem delu države ter gorskem svetu nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo do poznega popoldneva razširile nad večji del države. V noči na petek ni izključena ploha tudi na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Petek:

V petek zjutraj bo delno do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne lahko nastanejo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 21 do 24, na Primorskem do 26 °C.

Sobota:

V soboto bo delno oblačno, zjutraj lahko v kotlinah nastane megla. Pozno popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha v južni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 23 do 26 °C.

Vir: ARSO

Dogodki

Začetek meteorološke jeseni zaznamuje daljše obdobje stabilnega, sončnega in zelo toplega vremena.