Železnikarjeva nagrada v roke Janji Garnbret

FOTO: Luka Fonda

V Slovenj Gradcu so minuli četrtek najzaslužnejšim športnikom podelili Železnikarjeva odličja. Najvišje priznanje so izkazali mladi plezalki Janji Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, ki je prejela Železnikarjevo nagrado.

Po mnogih uspehih v mlajših kategorijah je v lanskem letu v svojem prvem nastopu v članski konkurenci osvojila naslov svetovne prvakinje v težavnostnem plezanju. Pri svojih 18 letih se tako ponaša s številnimi zmagami, za katere je bila med drugimi prepoznana kot izstopajoča mlada športna osebnost leta na prireditvi Športnik leta 2016 v Cankarjevem domu, Komisiae za športno plezanje Slovenije pa jo je razglasila za najuspešnejšo športno plezalko v letu 2016.

Železnikarjeve plakete so prejeli Anton Garb za vsestransko in dolgoletno delo pri športu, Alen Mihalj za več kot 30 let udejstvovanja na področju rokometa, trenerstva in pedagoškega dela ter Denis Šteharnik za aktivnosti v Smučarskem klubu Slovenj Gradec.

Podelili so še priznanja za športne uspehe in dosežke posameznikom in ekipam, jubilejna priznanja in plakete Športne zveze. Novost letošnje podelitve pa je priznanje za najbolj športno šolo, ki ga je prejela Prva osnovna šola Slovenj Gradec.

FOTO: Luka Fonda
FOTO: Luka Fonda

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.