Search
Close this search box.

Že šest let HOČ`MO CESTO! Kako dolgo še?

Na današnji dan pred šestimi leti, 14. 7. 2014, je upravni odbor Mladinskega sveta Ravne na Koroškem ustanovil sploh prvo iniciativo, ki se zavzema za gradnjo 3. razvojne osi na Koroško. Ta se je poimenovala Mladinska iniciativa za 3. razvojno os.

Na začetku delovanja se je mladinska iniciativa ukvarjala pretežno z argumentiranjem nujnosti gradnje 3. razvojne osi na Koroško. Kot pomemben mejnik iniciativa šteje leto 2017, ko je po protestu in pogajanjih prišlo do podpisa protokola o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško. Ta je določil tudi časovnico izgradnje.

Podpisnik protokola s strani države, je bil tedanji minister za infrastrukturo, pred kratkim imenovan za člana uprave DARS, dr. Peter Gašperšič. Te okoliščine navdajajo z upanjem, da bo nova uprava DARS-a, končno pripeljala 3. razvojno os do začetka gradnje.

Po šestih letih delovanja mladinske iniciative je pred nami težko pričakovana prva lopata, ki se žal zaradi različnih zapletov izmika že nekaj časa. Ocenjujejo, da so letošnje okoliščine takšne, da bi z odločnostjo nove uprave DARS-a in s podporo vlade, lahko prišlo do gradnje 3. razvojne osi na Koroško.

To bo zgodovinski mejnik za Koroško, saj bo po šestnajstih letih mukotrpnih postopkov za pričetek gradnje te nujno potrebne prometnice, Koroška dobila upanje, da bo postala enakopraven deležnik razvoja Slovenije! “Do takrat pa … Korošci HOČ`MO CESTO!” ob svojem prazniku ostajajo odločni v mladinski iniciativi.

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki