Search
Close this search box.

Zdravstveni dom Slovenj Gradec praznuje 40 let

Zdravstveni dom Slovenj Gradec letošnje leto praznuje 40 let. Jubilej so slovesno proslavili včeraj, v Kulturnem domu Slovenj Gradec ter medse povabili sodelavce, partnerje, ustanovitelje.

Župan g.Tilen Klugler je ob tej priložnosti zapisal: “Okrogle obletnice, še posebej visoke kot je štirideseta, nas lahko vsakič znova navdajo z optimizmom. Pomenijo namreč, da ustanove, ki jubileje dočakajo, delujejo dobro in premišljeno. Pomenijo pa tudi, da se je v teh ustanovah izmenjalo že nekaj generacij zaposlenih, ki so vsak po svojih močeh prispevali svoj kamenček v mozaiku prepoznavnosti, ugleda in izpolnjevanja poslanstva ustanove, kakršna je naš Zdravstveni dom.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec je ob 40. obletnici povedal, da se bodo še naprej trudili zagotoviti ustrezne pogoje, pri tem vodstvu pa bosta ob strani stali tudi mestna uprava in mestni svet, ki bosta iskala rešitve, tudi s projektom širitve stavbe za potrebe nujne medicinske pomoči in ostalih aktivnosti.

Nekaj aktivnosti so že izvedli v letu 2018, kjer so s projektom »Center zdravja« pridobili sredstva za ureditev 170 kvadratnih metrov kletnih prostorov: telovadnica, pomožni prostori, pralnica, sanitarije. Leta 2007 pa so obnovili kar nekaj ordinacij in pohištvo.

Zaključil je, da prihajajoče obdobje prinaša idejne zasnove in projektno dokumentacijo za razširitev zdravstvenega doma z novim prizidkom, kjer naj bi imela svoje prostore tudi Koroška lekarna in zdravstveno reševalni center.

V Kulturnem domu je včeraj potekala slovesnost ob 40. obletnici Zdravstvenega doma.
FOTO: FB Tilen Klugler

Zdravstveni dom Slovenj Gradec je bil zgrajen leta 1979, ki pa danes izgleda nekoliko drugače. To je “predvsem po zaslugi zaposlenih, ki so se odpovedovali lastnim počitniškim kapacitetam, da so lahko zgradbo dograjevali in nadgradili” so zapisali na spletni strani Zdravstvenega doma Slovenj Gradec.

V Zdravstvenem domu Slovenj Gradec izvajajo osnovno zdravstveno varstvo na dveh lokacijah in sicer v zdravstvenem domu na Partizanski ulici v Slovenj Gradcu ter v Mislinji. Delo poteka v okviru medicinskih služb, ki jih določa zakonodaja. Ob teh službah delujejo tudi posamezne posvetovalnice in specialistične ambulante, te pa dopolnjujejo dejavnost na potrebnem strokovnem nivoju z namenom, da bi čimbolj ugodili zahtevam ZZZS na eni in uporabnikom na drugi strani. V zdravstvenem domu delujejo posvetovalnica za otroke, materinska šola, nevropsihiatrična ambulanta, psihološka, logopedska ambulanta ter zasebna pulmološka ambulanta ter tudi patronažno-babiška služba z nego na domu.

Izvajajo neprekinjeno osnovno zdravstveno varstvo, kar pomeni, da je dostopnost v nujnih primerih omogočena 24 ur na dan v sodelovanju z zasebniki, ki imajo svoje prostore v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec.

V Zdravstvenem domu deluje tudi ambulanta mladinskega in splošnega zobozdravstva dopolnjujeta pa jo specialistična ortodontska in protetična ambulanta. Na področju zobozdravstva deluje dežurna ambulanta v nedeljah in praznikih, v njeno delo pa se tako kot v osnovnem zdravstvu, vključujejo tudi zasebniki.

VIR: FB Tilen Klugler, ZD SG