Zdaj imate možnost, da se brezplačno odpravite na pot okoli Lune

Če ljubitelj vesolja in bi si radi Luno ogledali od blizu, imate zdaj priložnost, ki je ne smete zamuditi. Japonski milijarder Yusaku Maezawa bo namreč osmim posameznikom s celega sveta dal možnost, da z njim poletijo okoli Lune. In to kar brezplačno.
Fotografija je simbolična.

Japonski milijarder Yusaku Maezawa vabi osem posameznikov, naj se mu pridružijo na potovanju okoli Lune na letu SpaceX Elona Muska.“Želim si, da se pridružijo ljudje iz najrazličnejših okolij,” je dejal v video posnetku objevljenem na Twitterju, kjer je delil tudi povezavo do prijavnega obrazca. Povedal je, da bo plačal celotno pot, zato bodo tisti, ki pridejo na krov, leteli brezplačno.

Misija, imenovana “dearMoon“, naj bi poletela čez dve leti, leta 2023. Tisti, ki bi se želeli pridružiti na poti, morajo izpolnjevati dva pogoja. Karkoli počnejo, morajo uporabiti tako, da na neki način “pomagajo drugim in širši družbi“, poleg tega morajo biti pripravljeni podpirati ostale člane posadke s podobnimi prizadevanji.

Prijave zbira do 14. marca, prvi pregled prošenj je predviden do 21. marca. Konec maja naj bi opravil končne pogovore in zdravstveni pregled kandidatov v ožjem izboru.

Skupno bo na krovu plovila, ki bo obkrožilo Luno in se vrnilo na Zemljo, po njegovih besedah med deset in 12 ljudi.

Več informacij najdete tukaj.

VIR: 24ur.com, dearMoon

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije