Search
Close this search box.

Zbran denar lanske dirke Marš na Štenge bil namenjen novemu AED-ju

V nedeljo, 16. junija 2019 bo ob 10. uri kolesarska dirka Marš na Štenge 2019.

Zbor bo na pumtrack poligonu (bivše kopališče) v Mežici. Marš na Štenge sestavljajo trije vzponi. Prvi vzpon se prične 50 m po startu, ki je pred bivšim hotelom Peca in se nadaljuje mimo ribnika, kjer po približno 2 km zopet pripeljemo na glavno cesto proti Peci do »šteng«. Vzpon je dolg približno 7 km, višinska razlika znaša 550 m, to je najtežji vzpon trase.

Potem se trasa spušča do Mitnika, nato nastopi drugi vzpon do Koče na Pikovem. Od tod se proga malenkost spusti in se nadaljuje mimo kmetij Mlačnik, Šumah do tretjega vzpona na Šumahov vrh.

Sledi dolg spust do Brega (Perg), mimo CŠOD Peca (bivši Edlvajs), kjer je še zadnji manjši vzpon do bivšega smučišča po katerem se proga nadaljuje mimo turističnega rudnika in muzeja Podzemlje Pece, čez jekleni most, skozi obrtno cono Glančnik, preko mostu čez reko Mežo do cilja, ki je ob poligonu pumptrack.

Organizatorji pravijo, da je trasa primerna za vse kategorije. Kategorije so razdeljene: otroci (do 18 let), ženske, moški hobi, moški expert, e-bike moški, e-bike ženske.

Zbran denar od pobranih lanskih štartnin so namenili novemu AED-ju, ki ga bodo slavnostno otvorili v nedeljo.

Najboljši trije v kategorijah pa prejmejo tudi pokale in praktične nagrade.

Obljubljeno je pestro dogajanje, bogate nagrade in dobra družba.

Več o dogajanju in poteku dirke si lahko preberete TUKAJ.