Zaživel nov telefon za psihološko podporo ob epidemiji

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so objavili brezplačno telefonsko številko za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji covid-19. Ta je namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutijo psihično stisko.
Screenshot_2020-03-09 Free Image on Pixabay - Phone, Contact Us, Blank, Order

Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 bodo 24 ur na dan, vse dni v tednu strokovno pomoč nudili izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom želijo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.

FOTO: NIJZ

Na NIJZ pojasnijo, da je telefon namenjen krajšim pogovorom za čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov, podporo obolelim in svojcem oseb s covid-19 ter podporo ob izgubi bližnjega zaradi covida19. Pokličejo lahko tudi osebe, ki potrebujejo podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od doma ter osebe, ki potrebujejo priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja. Strokovnjaki bodo svetovali tudi pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije ter podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.

Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija – TOM telefon.

VIR: NIJZ

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.