Search
Close this search box.

Zavod Risa: Dan za spremembe z Luko Basijem

Dan za spremembe je vseslovenska prostovoljska akcija, kjer organizacije posameznike povabijo k sodelovanju na posebni prostovoljski akciji. Njen namen je združevanje skupnosti, izkazovanje solidarnosti, grajenje novih povezav, dobrodelnost in humanost.

V Sloveniji se približuje Dan za spremembe, posebna priložnost, ko se ljudje po vsej državi združijo v prostovoljskih akcijah, ki poudarjajo solidarnost, skupnostno povezovanje in humanost. V duhu tega dne se bo tudi Zavod Risa pridružil akciji na svoj edinstven način.

Zavod Risa, ki že vrsto let aktivno deluje na področju podpore osebam s posebnimi potrebami, bo letos svoj Dan za spremembe obeležil na inovativen način. Kot del svojih rednih aktivnosti, vsak delovnik organizira DIGI-SCENO, brezplačno spletno videoklepetalnico, namenjeno ljudem s posebnimi potrebami, kjer se lahko srečujejo in pogovarjajo v varnem in moderiranem okolju.

Želja obiskovalcev plaftorme je bila, da bi jih obiskal Luka Basi. Luka, priljubljen slovenski glasbenik, se je odzval povabilu Zavoda Risa in se prostovoljno pridružil njihovemu projektu ravno na Dan za spremembe. V soboto, 6. aprila 2024, bo med 11.00 in 12.00 uro obiskal DIGI-SCENO ter se tako srečal s svojimi navdušenimi oboževalci in oboževalkami.

DIGI-SCENA je posebna spletna platforma, ki je namenjena osebam s posebnimi potrebami, vključno z različnimi oviranostmi, kot so motnje avtističnega spektra, intelektualne ovire, težave z duševnim zdravjem in druge. To inovativno okolje omogoča varno in moderirano komunikacijo, ki je prilagojena potrebam uporabnikov.

Zavod Risa je nevladna organizacija, ki deluje na področju kulture in socialnega varstva. Njihovo poslanstvo je razvijanje in nudenje brezplačnih podpornih storitev za osebe s posebnimi potrebami, vključno z lahkim branjem, osebno asistenco, zagovorništvom in samozagovorništvom. Eden izmed njihovih projektov je tudi časopis 20 MINUT v lahkem branju, ki je brezplačno dostopen na spletu in je namenjen širjenju razumevanja med vsemi skupinami ljudi.

Pridružite se Zavodu Risa in Luku Basiju v soboto, 6. aprila, na DIGI-SCENI, ter skupaj ustvarjajte pozitivno spremembo in povezovanje v skupnosti.

To soboto bo DIGI-SCENA tako izjemoma delovala od 11.00 do 12.00, obiskovalke in obiskovalci pa bodo imeli priložnost spoznati Luko Basija.

Več informacij o dogodku in povezavo najdete na spletni strani www.digiscena.si.

Vir: Zavod Risa

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Dan za spremembe je vseslovenska prostovoljska akcija, kjer organizacije posameznike povabijo k sodelovanju na posebni prostovoljski akciji. Njen namen je združevanje skupnosti, izkazovanje solidarnosti, grajenje novih povezav, dobrodelnost in humanost.