Zavarovalnica Triglav za boljši jutri otrok na Koroškem

FOTO: Osebni arhiv

Območna enota Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav je Komunali Mežica predala sredstva za obnovo in razširitev signalizacije Varne poti v šolo na območju občine Mežica. Koroška območna enota vodilne slovenske zavarovalnice je ob zaključku leta pri izpeljavi preventivnih projektov pomagala tudi Prvi OŠ Slovenj Gradec, Vrtcu Ravne na Koroškem in OŠ Ribnica na Pohorju. Novoletne preventivne akcije so del družbeno odgovornega projekta Zavarovalnice Triglav »Za boljši jutri«. V okviru tega je zavarovalnica del finančnih sredstev, ki jih vsako leto nameni za novoletna darila poslovnim partnerjem, razpršila po vsej Sloveniji in podprla 22 različnih projektov v lokalnih skupnostih.

FOTO: Osebni arhiv

Varnejša pot v šolo

 

Komunala Mežica si želi izboljšati prometno-varnostne razmere v lokalnem okolju in si zato prizadeva posodobiti lokalne ceste in zgraditi pločnike. Poseben poudarek namenja šolskim potem. Območna enota Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav se je zato odločila, da podpre komunalo v prvi fazi projekta razširitve signalizacije Varne poti v šolo. »Nova obvestilna signalizacija na posameznih odsekih šolske poti bo voznike opozarjala na povečano prisotnost pešcev, še zlasti otrok. Sredstva zavarovalnice bodo pripomogla k hitrejši uresničitvi projekta, ki je kamenček v mozaiku prizadevanj lokalne skupnosti za boljšo prometno varnost, predvsem pešcev,« je povedal Ambrož Blatnik,direktor Komunale Mežica.

 

Zaščiteni v telovadnici

 

Prva OŠ Slovenj Gradec v tekočem šolskem letu izvaja dodatne ukrepe za izboljšanje varnosti, pri čemer potrebuje tudi nove zaščitne blazine za pouk športne vzgoje. Ravnateljica Prve OŠ Slovenj Gradec Zvonka Murko se je Zavarovalnici Triglav zahvalila za sredstva, ki so pripomogla k nabavi blazin za šolsko telovadnico, in dodala: »Športne dejavnosti v okviru pouka, prav tako izbirne vsebine šport za zdravje in zdrav življenjski slog, so izredno pomembne za zdravje učencev in koristno preživljanje časa. Oprema in pripomočki pa so pot do uresničitve teh ciljev. Veseli nas, da smo lahko skupaj ustvarili dobro za naše otroke.«

 

Za blažitev padcev

 

V Vrtcu Ravne na Koroškem odstranjujejo tlakovane površine na območju otroških igrišč in jih nadomeščajo z mehkejšimi talnimi podlagami, ki bodo ublažile morebitne padce med razposajeno igro najmlajših in posledično zmanjšale njihove poškodbe.Pri postavitvi novih podlog jih bo podprla tudi Zavarovalnica Triglav. »V šolskem letu 2014/15 dajemo velik pomen gibanju in dejavnostim na prostem. Predvsem želimo izkoristiti zunanje bivalno okolje v okolici enot vrtca. V ta namen bomo igrišča uredili z zunanjimi igrali oziroma obnovili že obstoječa. Za otroke so nevarne površine, ki niso zavarovane s protipadnimi gumami, zato bomo sredstva zavarovalnice uporabili prav za to,« je dejala ravnateljica vrtca Marija Meh in se zahvalila za podporo.

 

Brezskrbna igra

 

 

Vrtec pri OŠ Ribnica na Pohorju za uspešno delovanje potrebuje urejeno zunanje igrišče, na katerem zdaj stojijo že dotrajana igrala. Igrišče pa mora biti skladno s cilji, načeli in vsebinami vrtčevskega programa varno, zato si vrtec prizadeva za zamenjavo igral. »Zavarovalnici Triglav se za sredstva najlepše zahvaljujemo, saj bomo z njimi izboljšali varnost najmlajših otrok v vrtcu in šoli pri igri na zunanjih igralih. To nam veliko pomeni, saj v današnjih kriznih časih pogosto zmanjka denarja za take nakupe, toda varnost je vendarle na prvem mestu,« je poudaril Jože Krušič, ravnatelj OŠ Ribnica na Pohorju.

 

Posebna pozornost najmlajšim

 

Danilo Pudgar, direktor območne enote Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav, je po zadnji slovesni predaji finančnih sredstev Vrtcu Ravne na Koroškem povedal: »V Zavarovalnici Triglav si želimo, da bi otroci svoj čas preživljali čim kakovostneje in varneje. Zavedamo se, da na varnost bistveno vpliva okolje, v katerem se mladi igrajo, učijo in spoznavajo pot od doma do šole ali drugih dejavnosti. Zato smo skladno s svojimi vrednotami, med katerimi sta tudi varnost in družbena odgovornost, posebno pozornost namenili tistim, ki bodo nekega dne krojili našo prihodnost. Tako vračamo v okolje, iz katerega izhajamo.«

 

Podprli 22 projektov po vsej Sloveniji

 

Ob prehodu iz starega v novo leto so tako v Zavarovalnici Triglav okrepili tradicionalno dobro sodelovanje z lokalnim okoljem. Del finančnih sredstev, ki jih vsako leto namenjajo za poslovna novoletna darila, bodo tokrat predali v preventivne namene raznovrstnim lokalnim organizacijam po vsej Sloveniji ter podprli kar 22 različnih projektov s področja gasilstva, zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok. Novoletna preventivna akcija, s katero želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod, je tako še en dokaz odgovornosti največje slovenske zavarovalnice do družbe in narave.

 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/varnejsapotvsolo” title=”Galerija slik”]

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.