Search
Close this search box.

Zaradi več podrtih dreves zaprta lokalna cesta Ožbalt – Kapla na Kozjaku

Na območju občine Podvelka je zaradi več podrtih dreves zaprta lokalna cesta Ožbalt - Kapla na Kozjak.

Zapora je urejana z ustrezno signalizacijo. Drevesa bodo odstranili in očistili delavci JKP Radlje predvidoma tekom jutrišnjega dne, je navedeno na strani centra za obveščanje.

V vzhodnem delu države bo tako kot danes, tudi v petek pihal močan veter. Sunki jugozahodnega vetra bodo ponekod na Štajerskem in v Pomurju vse do petka ponoči dosegali hitrost do 70 kilometrov na uro, opozarja Agencija RS za okolje

Veter s to hitrostjo lahko lomi veje, podira nekatera drevesa, odnaša kritino s streh, ovira promet in otežuje gibanje, opozarjajo na Arsu. Ljudem svetujejo, naj bodo vrata in okna zaprta in naj se pri gibanju na prostem izogibajo nevarnih mest. Priporočajo pa tudi previdnost v prometu.

Pri tem naj še omenimo, da bo ponoči in zjutraj oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in do jutra razširile na večji del Slovenje. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah okoli 2 °C.

V petek bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine. Popoldne bo na vzhodu dež prehodno ponehal, oblaki se bodo trgali. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala, v nedeljo bo snežilo tudi ponekod po nižinah. V ponedeljek bo suho vreme.

Dogodki

Na območju občine Podvelka je zaradi več podrtih dreves zaprta lokalna cesta Ožbalt - Kapla na Kozjak.