Zaradi reakcij učiteljev po cepljenju odpovedan pouk na velenjski osnovni šoli

Pouk na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje v petek odpade. Šola namreč ne bo zmogla zagotoviti pedagoškega procesa, potem ko je 26 učiteljev napovedalo bolniško odsotnost zaradi močne reakcije na cepivo proti covidu-19, je zapisano v sporočilu staršem, ki ga je šola objavila na svoji spletni strani.

V sredo je bilo kar dve tretjini učiteljev šole cepljenih proti covidu-19. “Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za petek odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka,” je ravnatelj osnovne šole Sebastjan Kukovec danes pozno zvečer sporočil staršem tamkajšnjih šolarjev.

Odpovedan je tako pouk za vse učence od 1. do 9. razreda. Izpad petkovega pouka pa bodo nadomestili tekom šolskega leta, je zapisano v sporočilu.

Šola bo po zagotovilih Kukovca v petek zagotovila nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6. do 13. ure. Prav tako so morali odpovedati aktivnosti v okviru podaljšanega bivanja po 13. uri, zaradi česar na šoli starše prosijo, naj otroke poberejo do 13.30.

http://www.mpt-velenje.si/2021/03/11/nujno-obvestilo-odpoved-pedagoskega-procesa-za-jutri/

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije