Search
Close this search box.

Zaradi praznika in počitnic zastoji na slovenskih cestah

Po poročanju Prometa.si, nas čaka verjetno eden najhujših tednov, kar se tiče gostega prometa in zastojev na slovenskih cestah.

Sedanje stanje ne pomeni, da bo julija še huje. Spremenili se bodo prometni vzorci, stanje bo huje samo na primorski avtocesti oziroma od Karavank do meje s hrvaško Istro. Jutranje in prometne konice (razen tiste na primorski avtocesti) bodo pa manjše.

Do 23. junija pričakujejo povečan promet zaradi praznika 8. junij (sv. rešnje telo) in 23. junij (začetek počitnic v Sloveniji).

Na Hrvaškem, v Avstriji, večjem delu Nemčije, delu Češke in na Poljskem danes obeležujejo dan svetega rešnjega telesa, v delu Italije pa začnejo šolske poletne počitnice.

Kolon na cesti tako ne pričakujte le danes, marsikdo bo izkoristil podaljšan konec tedna, zato bo gneča na slovenskih cestah do konca tega tedna. V soboto bo poletne počitnice začel še en del Italije, največ prometa po današnjem prazničnem dnevu pa bo na cestah znova v nedeljo, ko se bodo dopustniki vračali domov.

Ta konec tedna je zaprto tudi večje število cest zaradi prireditev. Preverite TUKAJ

Zaradi izrednega prevoza bo promet zelo upočasnjen na primorski avtocesti proti Kopru, predvidoma od 20. ure, od Kozine proti Kopru. Možni so zastoji.

Izredni prevoz: na relaciji Ljubljana – Koper, 7. – 9. junij ter 14. in 16. junij. Podrobno TUKAJ.

Vir: PROMET.SI 


Dogodki

Po poročanju Prometa.si, nas čaka verjetno eden najhujših tednov, kar se tiče gostega prometa in zastojev na slovenskih cestah.