Search
Close this search box.

Zaradi neurja težave tudi na Koroškem. Na Štajerskem zemeljski plaz poškodoval hišo, stanovalce so preselili na varno (VIDEO in FOTO)

Zaradi neurja so morali ponoči in danes posredovati tudi gasilci na Koroškem, in sicer na različnih lokacijah v Dravski dolini.

Na Štajerskem se je v soboto zvečer in danes ponoči razbesnelo neurje, ki je povzročilo precej nevšečnosti. Zaradi meteornih voda so morali gasilci med drugim večkrat posredovati v občini Lovrenc na Pohorju, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje. Zaradi posledic neurja so ponekod ceste slabše prevozne. Vremenske težave tudi na Koroškem.

VIDEO: Posledice neurje v Dravski dolini

V naselju Janževski vrh v občini Podvelka je ob 0.41 meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega in poslovnega objekta. Gasilci PGD Brezno Podvelka so vodo iz prostorov izčrpali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Zjutraj pa so v Vuhredu v občini Radlje ob Dravi zaradi zamašenega propusta meteorne vode zalile občinsko cesto in železniško progo v izmeri okoli 300 metrov. Posredovali so gasilci PGD Vuhred, dežurni delavci Slovenskih železnic in občinski pogodbeni izvajalec z delovnimi stroji. Cesta ostaja do nadaljnjega zaprta.

Ob 11.43 so v Vuhredu, občina Radlje ob Dravi, gasilci PGD Vuhred nudili pomoč pri čiščenju cestnih površin po neurju.

FOTOGALERIJA

Več težav je bilo na Štajerskem. Kot so danes sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, sta meteorna voda in blato v neurju zalivala kleti stanovanjskih objektov. Gasilci so med drugim pomagali pri izčrpavanju vode v Zgornjih Poljčanah, Lovrencu na Pohorju in Hrastovcu pod Bočem.

Poleg tega so s protipoplavnimi vrečami v občini Lovrenc na Pohorju preusmerjali tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta v naselju Kumen in sicer na Strmi poti in na ulici Rdeči Breg. Zaradi naplavin so s prometno signalizacijo zaprli cesto čez Vuhred.

V naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju je zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Tamkajšnji gasilci so ga začasno očistili, strokovne službe pa so območje pregledale in izdale navodila za sanacijo, ki se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. Zaradi možnosti ponovnega plazenja hiša ni primerna za bivanje, zato so stanovalce preselili na varno.

Vremenska napoved za prihodnje dni

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno. Jutri bo deloma sončno, popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Zvečer bodo krajevne padavine povsod ponehale. Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno in suho vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13 °C. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Goriškem do 25 °C.

V torek bo sončno. Predvsem v hribovitem svetu bo še možna kakšna popoldanska ploha ali nevihta. V sredo in v četrtek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje.

Dogodki

Zaradi neurja so morali ponoči in danes posredovati tudi gasilci na Koroškem, in sicer na različnih lokacijah v Dravski dolini.