Zaradi nesreče v Leku evakuirali 100 oseb, dve prepeljali v SB Slovenj Gradec

LEK

Da je danes na Prevaljah prišlo do nesreče z nevarnimi snovmi v industriji smo že poročali. Znane so podrobnosti kaj se je zgodilo.

Ob 10.55 je v naselju Perzonali, v občini Prevalje v industrijskem obratu, med delovnim procesom prišlo do sproščanja nevarnih plinov v okolico.

Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so skupaj z gasilci PIGD Lek Prevalje izvedli evakuacijo okrog 100 ljudi iz objekta, prezračili prostore ter jih temeljito izmerili z detektorjem plinov.

Povečana koncentracija v objektu ni bila zaznana. Nevarno snov, iz katere so se sproščali nevarni plini, so gasilci nevtralizirali in jo odstranili v zato namenjene posode. Dve osebi, ki sta bili v neposredni bližini dogodka, sta zdravniško pomoč poiskali v dežurni ambulanti Ravne na Koroškem, od koder sta bili z reševalnim vozilom ZRCK Ravne na Koroškem prepeljani v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

V izjavi za medije pa so iz Leka pojasnili: »V Leku na Prevaljah je prišlo danes dopoldan, 14. 1. 2020, nekaj čez 11. uro do nezgode, pri kateri se je v ozračje sprostila manjša količina plina klora. Ob nezgodi so bili takoj aktivirani pristojna gasilska brigada in Lekovi interni gasilci, ki so prišli na kraj nezgode. V roku 20 minut je bilo uhajanje plina že zaustavljeno in v roku dveh ur v ozračju več ni bilo zaznane prisotnosti plina klora. O nezgodi smo obvestili pristojne institucije. Zaradi majhnih količin plina, ki se je sprostil v ozračje, ne pričakujemo posledic za okolje in krajane.«

Pri tem naj spomnimo, da je bilo izdano tudi opozorilo glede zračenja in gibanja na prostem, o čemer smo obveščali TUKAJ.

VIR: SPIN

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.