Search
Close this search box.

Zaradi izrednih razmer odpovedan tudi filmski festival SHOTS

SHOTS, mednarodni filmski festival kratkih filmov, ki bi moral potekati v Slovenj Gradcu pred dvorcem Rotenturn, je zaradi izrednih razmer odpovedan.

Katastrofalna naravna nesreča, ki je ta vikend prizadela našo državo, je onemogočila izvedbo večino festivalov in koncertov po vsej Sloveniji. Zaradi izrednih razmer so organizatorji danes predčasno zaključili tudi filmski festival SHOTS.

V treh festivalskih dneh bi si moralo občinstvo ogledati 19 kratkih filmov iz kar 12 različnih držav. Ob slabih vremenskih napovedih so se organizatorji potrudili poiskati nadomestno lokacijo, dogajanje pa so načrtovali preseliti v notranje prostore. Večerna projekcija prvega dne je tako namesto pred dvorcem Rotenturn, potekala v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Žal so vremenske razmere presegle vsa pričakovanja, zaradi kaotičnega stanja neslutenih razsežnosti pa so organizatorji naposled sklenili, da je festival najbolje odpovedati. V izjavi za javnost so med drugim zapisali: “Takole čutimo in stojimo z vsemi, ki so jih izredne razmere prizadele. V sebi čutimo globoko žalost in nemoč. Vse misli usmerjamo k pomoči potrebnim in hkrati urejamo situacijo za naše mednarodne goste, da se bodo počutili varne in bodo lahko varno prispeli domov. Mislimo na vas, naši dragi ljudje“.

Prav tako sporočajo, da njihova picoteka BeetBox danes po 16. uri odpira svoja vrata vsem, ki potrebujejo topel obrok. Pozivajo k previdnosti, o novih informacijah pa bodo obvestili takoj, ko bo to mogoče.

Dogodki

SHOTS, mednarodni filmski festival kratkih filmov, ki bi moral potekati v Slovenj Gradcu pred dvorcem Rotenturn, je zaradi izrednih razmer odpovedan.