Search
Close this search box.

Zaradi dežja in vetra podrtih več dreves in odkritih nekaj streh, padala je tudi toča

Predvsem severovzhodni del države je ponoči zajelo deževje z močnim vetrom. Gasilci pa so posredovali tudi na Muti. Danes in jutri bo oblačno in deževno ter hladneje.

Več dela so imeli zato gasilci ter cestne in komunalne službe v občinah Duplek, Kungota, Lenart, Pesnica, Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, Šentilj, Gornja Radgona, Hodoš, Sveti Jurij ob Ščavnici, Gorišnica, Ormož in Muta. Podrlo se je več dreves, odkritih je nekaj streh.

Poškodovana sta dva droga električne napeljave, meteorna voda pa je zalila nekaj objektov in cestišč. Gasilci 22 prostovoljnih gasilskih društev so predvsem iz stanovanjskih in drugih objektov črpali vodo, postavljali protipoplavne vreče, prekrivali poškodovane strehe objektov, odstranjevali podrta drevesa in sanirali cestišča, so navedli na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Gasilci pa so posredovali tudi na Muti, kjer je ob 22.20 v Sušnikovi ulici padavinska voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Muta so vodo izčrpali.

VIDEO: Toča – PGD Zgornja Kungota

Iz nekaterih krajev poročajo tudi o toči, med drugim iz okolice Lenarta in Maribora.

FOTO: Katja Kokot – Neurje.si

Vremenska napoved

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem okoli 22 °C.

Jutri bo oblačno, občasno bo še deževalo. Popoldne se bo na Primorskem delno razjasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 20 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. V torek se bo delno razjasnilo, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Topleje bo.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla severni Balkan. Za njo od vzhoda v spodnjih plasteh ozračja k nam doteka vlažen in hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno in južno od nas spremenljivo s krajevnimi nevihtami, drugod bo oblačno in deževno. Ohladilo se bo. Ob severnem Jadranu se bo krepila burja.

Jutri bo povečini oblačno, občasno bo deževalo. Ob Jadranu se bo popoldne delno zjasnilo, burja bo počasi slabela.

Vir: ARS, SPIN, STA

Dogodki

Predvsem severovzhodni del države je ponoči zajelo deževje z močnim vetrom. Gasilci pa so posredovali tudi na Muti. Danes in jutri bo oblačno in deževno ter hladneje.