Zaprta pot med Kumrom in Olševo, previdno na poti od Sp. Slemena

Na širšem območju Olševe potekata sečnja in spravilo lesa. Planinska pot med Kumrom in Olševo je zaprta. Previdno na poti med Spodnjim Slemenom in Gladkim vrhom, so sporočili iz Planinske zveze Slovenije.
106151087_290455385403701_4046851297029269457_o

V sporočilu za javnost so na PZS navedli, da Planinski klub Peca Olševa sporoča, da je pot od Kumra na Olševo do nadaljnjega zaprta zaradi sečnje in spravila lesa. Pot na Peco pa je normalno prehodna.

Markacisti PD Slovenj Gradec pa sporočajo, da je planinska pot, ki vodi s Spodnjega Slemena na Olševo prehodna, vendar opozarjajo, da je na tem območju velik poseg v prostor.

Na PZS uporabnikom planinskih poti priporočajo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosijo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišete ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

Hkrati pa tudi opozarjajo, da porabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. “Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo, ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Vir: PZS

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.