Search
Close this search box.

Zaposleni v Skupini SIJ bodo aktivni kot prostovoljci v lokalni skupnosti

Zaposleni v Skupini SIJ bodo v sredo, 12. septembra, v popoldanskem času po 14. uri aktivni kot prostovoljci v lokalni skupnosti. S svojim časom, rokami, energijo in znanjem želijo polepšati dan svojim sokrajanom oziroma urediti okolje, v katerem delajo in živijo kot največji poslovni subjekti in velik zaposlovalci.

Vabijo vas, da se jim pridružite na koroških lokacijah in občutite, kako močno in lepo se kujejo jeklene vezi med nami.

“Koroške jeklene vezi med nami”

Otrokom OŠ Juričevega Drejčka bodo pripravili športno-družabne igre (aktivnostim se bo pridružil tudi direktor SIJ Ravne Systems, g. Samo Jenič), polepšali bodo Grajski park – uredili sprehajalne poti, pograbili veje in listje; povezali se bodo še s prostovoljci z občine in krajevnih skupnosti v akciji Očistimo Slovenijo 2018 in z združenimi močmi naredili Grajski park še lepši (pridružila se jim bo tudi direktorica SIJ Zip Centra, ga. Alenka Stres). V nadaljevanju bodo s PD Ravne pobarvali okna, polkna in še kaj na koči na Naravskih ledinah (akciji se pridružuje tudi glavni direktor SIJ Metal Ravne, g. Andrej Gradišnik).

V Koroškem medgeneracijskem centru bodo poskrbeli za druženje med različnimi generacijami skozi klepet o jeklarstvu in jeklarskem poklicu, kjer bo prisotne nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, sledil bo pogovor z gosti različnih generacij na temo Jeklarstvo nekoč in danes, ob 16. uri pa bo sledil voden ogled proizvodnje v SIJ Metal Ravne (za mlajše od 15 let je ogled proizvodnje možen s spremstvom odrasle osebe).

Organizator dogodka je Koroški medgeneracijski center, Ravne na Koroškem in Skupina SIJ, PRIJAVE: tel. št.: 02 82 80 880; e-naslov: kmc@ktv-ravne.net 

“Gorenjske jeklene vezi med nami”

  •  z varovanci v Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja bodo igrali družabne igre in rusko kegljanje (pridružila se jim bosta tudi g. Tibor Šimonka, član uprave Skupine SIJ in mag. Branko Žerdoner, glavni direktor SIJ Acroni)
  • pobarvali bodo igrala na otroških igriščih (igrišče na Pristavi, Javorniški Rovt bo barval tudi direktor SIJ SUZ in SIJ Elektrode Jesenice. Mag. Andrej Pogačnik)
  • PGD Jesenice bodo pomagali urediti skladišče opreme za civilno zaščito

“Ljubljanske jeklene vezi med nami”

Družili se bodo z varovanci Centra Janeza Levca in skupaj uredili okolico in park centra.