Search
Close this search box.

Zaposleni v prevaljskem Leku delovno okolje zamenjali za sodelovanje z lokalno skupnostjo (FOTO)

Zaposleni v Leku na Prevaljah so danes pripravili tombolo in piknik v Domu starejših Na Fari, varovance Altre so odpeljali na izlet na Goričko ter počistili hišo in okolico invalidsko upokojenega sodelavca.

Prostovoljske dejavnosti, ki jih v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo organizira Novartis v Sloveniji, so v polnem teku. Novartisovi sodelavci v Sloveniji (Lek, Sandoz, Farmacevtika in Onkologija) med 16. aprilom in 29. majem svoj čas namenjajo posameznikom ter različnim organizacijam po vsej Sloveniji, ki potrebujejo pomoč. Projektu korporativnega prostovoljstva se je letos pridružilo več kot 700 zaposlenih iz vseh Novartisovih divizij.

»Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo nas spomni, da že z malo energije in časa nekomu polepšamo dan«

Kot vsa leta doslej tudi letos pri dejavnostih sodelujejo delavci in delavke iz enote Antiinfektivi Prevalje. Za varovance Doma starejših Na Fari so pripravili zabavno tombolo, ki so jo zaključili s piknikom. Varovance Altre so odpeljali na izlet na Goričko, skupaj pa so počistili še hišo in okolico sodelavca, ki je invalidsko upokojen.

FOTO: Lek. Izlet z varovanci Altre Prevalje na Goričko

»Danes smo številni sodelavci in sodelavke Leka s Prevalj delovno okolje zamenjali za sodelovanje z našo lokalno skupnostjo. Ponosni smo, da se nas organizacije, s katerimi sodelujemo že vrsto let, vedno znova razveselijo in nas toplo sprejmejo v svojo družbo. S številnimi smo spletli že prijateljske vezi in vsako leto znova nas spomnijo, kako pomembno je nameniti vsaj del svojega časa in energije, da sočloveku polepšamo dan,« je povedal Roman Burja, direktor Antiinfektivov Prevalje.

FOTO: Lek. Dom starejših na Fari – ob dobri glasbi so tudi zaplesali

Novartis v Sloveniji Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo letos organizira že petnajsto leto zapored. Ključna namena pobude sta izkaz dolgoročne zavezanosti in povezanosti z lokalnim okoljem v krajih, kjer deluje Novartis, ter povezovanje sodelavcev in sodelavk z različnih funkcij in iz divizij v duhu pomoči drugim in medsebojnega sodelovanja. Vključno z letošnjim letom bodo Novartisovi sodelavci lokalnim skupnostim namenili več kot 41.200 delovnih ur in pomagali več kot 60 organizacijam ter več kot 12.000 posameznikom. Novartisovo oz. Lekovo dobro prakso prostovoljstva so povzele tudi nekatere druge družbe v Sloveniji, ki pripravljajo podobne dejavnosti.

FOTO: Lek. Čiščenje okolice hiše invalidsko upokojenega sodelavca

Prostovoljske dejavnosti po celi Sloveniji

Mesec prostovoljstva se je v Novartisu v Sloveniji začel 16. aprila z urejanjem otroškega letovišča ZPMS v Pacugu. Od 15. do 19. aprila so na Novartisovih lokacijah v Slovenijipotekale zbiralne akcije za Anino zvezdico, ZMPS, Zavetišče Horjul in za Malo hišo v Tešanovcih.

Največ letošnjih dejavnosti je bilo danes, ko so Novartisovi prostovoljci urejali letovišče ZPMS v Kranjski Gori in zdravilišče Rdečega križa Slovenija na Debelem rtiču. Skupaj s Planinsko zvezo Slovenije so osvežili planinska objekta z okolico na Vršiču, pogozdovali v okolici Logatca in pobarvali ribiško brunarico ob ribniku Češnjevek ter uredili njegovo okolico.

Novartisovi zaposleni so v tem času pomagali še pri barvanju otroških sob Centra Janeza Levca na Karlovški ulici v Ljubljani, se družili s starostniki iz domov v Ljubljani in Mengšu ter darovali kri v Ljubljani, Lendavi in Slovenj Gradcu. V sodelovanju s Slovensko filantropijo so se družili z azilantkami v Arboretumu Volčji Potok. Varovance Ozare iz Lendave so odpeljali na izlet po Lendavskih goricah, varovance VDC INCE Mengeš pa na ogled Tehničnega muzeja Bistra.

Skupaj z učenci s posebnimi potrebami OŠ Roje so se športno udejstvovali v bovlingu. 22. maja bodo Lekovi prostovoljci Dvojezični osnovni šoli II Lendava pomagali pri izvedbi Regijskih iger Specialne olimpijade Slovenije, ki so namenjene otrokom in odraslim s posebnimi potrebami.

Besedilo: Lek

Dogodki

Zaposleni v Leku na Prevaljah so danes pripravili tombolo in piknik v Domu starejših Na Fari, varovance Altre so odpeljali na izlet na Goričko ter počistili hišo in okolico invalidsko upokojenega sodelavca.