Zaposleni v javnem sektorju bodo dobili izplačan regres

Zaposleni v javnem sektorju bodo danes dobili izplačan letošnji regres za letni dopust. V skladu z dogovorom, ki so ga sklenili vlada in sindikati, jim letos pripada regres v višini 1050 evrov. Nekateri bodo danes dobili izplačanih 1024 evrov, preostanek v višini 26 evrov pa ob izplačilu majske plače.
money-1005464_1920

Po zakonu zaposlenemu pripada regres najmanj v višini minimalne plače, kar bi za letos pomenilo 1024 evrov, vendar dogovor med vlado in sindikati predvideva 26 evrov več. Kot je po potrditvi dogovora na vladi pojasnil minister za javno upravo Boštjan Koritnik, bo z majsko plačo izplačan del, namenjenih kritju morebitnih stroškov zaradi spremembe izplačilnega dne oz. stroškov, ki bi javnim uslužbencem nastali na banki.

Na ministrstvu za javno upravo so danes pojasnili, da bo sicer v nekaterih delih javnega sektorja regres izplačan v enkratnem znesku 1050 evrov. V dveh delih pa ga bodo dobili v državni upravi, kjer so vključeni v sistem MFeRAC in ob poznem podpisu tehnično ni bilo mogoče izvesti enkratnega izplačila.

Dogovor namreč prinaša tudi premik izplačilnega dneva plače za tiste, ki so doslej plače dobili pred 10. dnem v mesecu, kar velja recimo za državne organe, ki so vključeni v sistem MFeRAC, in dejavnost vzgoje in izobraževanja ter kulture. Za tiste, ki so že sedaj imeli plačilni dan določen 10. ali kasneje, na primer v zdravstvu, pa ostane plačilni dan enak.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije