Search
Close this search box.

Zalivalo kleti, podiralo drevesa, ponekod je padala tudi toča (FOTO)

Tudi danes je del Koroške zajelo neurje z močnimi nalivi, ponekod je padala tudi toča. Na delu so bili gasilci in druge pristojne službe.

Močan naliv s točo na Prevaljah

Ravne na Koroškem

Ob 18.43 je na Prežihovi ulici na Ravnah na Koroškem meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega bloka. Posredovali so gasilci PGD Ravne na Koroškem, ki so odmašili kanalizacijski jašek ter očistili vodo iz kleti.

Ob 18.21 se je zaradi močnega naliva na Tolstem Vrhu v občini Ravne na Koroškem zamašil propust ob cesti. Meteorna voda in zemljina sta zalili cesto. Očistili so ju delavci KP Ravne na Koroškem.

Ob 18.16 so gasilci KGZ Ravne in PGD Ravne na Koroškem posredovali na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem, kjer so odstranili podrto drevo, ki je padlo na lokalno cesto.

O toči poročajo tudi z območja Slovenj Gradca

Vremenska napoved

Zvečer bodo še krajevne nevihte, ki se bodo ponoči umirile. Ponekod bo do jutra ostalo nekaj nizke oblačnosti, lahko tudi nastane kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju 22 °C. V četrtek bo povečini sončno. Popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C.

Danes zvečer bo na vzhodu še možna kakšna močna nevihta. V petek sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.

Obeti: V petek bo pretežno jasno, popoldne bo zapihal jugozahodnik. Zvečer ali v noči na soboto v severnih krajih ni izključena kakšna nevihta. V soboto bo precej jasno, vročina v notranjosti Slovenije bo prehodno nekoliko popustila. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod veter vzhodnih smeri. V nedeljo bo jasno in spet bolj vroče.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska motnja se zadržuje nad Alpami in vpliva na vreme pri nas. Z vetrovi južnih smeri k nam doteka razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V četrtek bo pretežno jasno. Popoldne bo nastalo nekaj neviht.

Vir: ARSO, SPIN

Dogodki

Tudi danes je del Koroške zajelo neurje z močnimi nalivi, ponekod je padala tudi toča. Na delu so bili gasilci in druge pristojne službe.