Search
Close this search box.

Zaključila se je izgradnja novega Šolskega centra Slovenj Gradec (FOTO)

Več let načrtovana naložba v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, skupno vredna 14,9 milijona evrov, je zaključena.

Gradnja težko pričakovanih novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec, za katero so temeljni kamen položili maja 2018, je bila razdeljena na dve fazi. Zdaj pa je gradnja zaključena, so sporoči iz podjetja EUTRIP, d. o. o., kjer se ukvarjajo s celovitimi rešitvami na področju investicij, sodelovali pa so tudi pri omenjenem projektu.

Prva faza je zajemala izvedbo komunalne infrastrukture območja, prestavitve potoka, izvedbo varovanja brežin gradbene jame in izvedbo objekta telovadnice z lesarskimi delavnicami. Istočasno je bila izvedena tudi navezava na obstoječo šolo, so navedli v podjetju EUTRIP.

Delavnice so začeli uradno uporabljati novembra lani, vendar je bila uporaba zaradi izobraževanja na daljavo začasno ustavljena. Telovadnico so začeli uporabljati z letošnjim šolskim letom, je oktobra za STA pojasnila Gabrijela Kotnik.

Prostori pomenijo veliko pridobitev, saj smo poleg prostorov pridobili tudi sodobno opremo lesarske delavnice, ki omogoča res kakovostno učenje in poučevanje. Prav tako je telovadnica dobro opremljena in nudi odlične pogoje za vadbo,” je oktobra za STA ocenila direktorica šolskega centra.

Druga faza je obsegala izvedbo nove šole Šolskega centra in navezavo na novo telovadnico na levem bregu potoka. Vključevala je tudi izvedbo šolskega trga in parkirišča ter dokončno zunanjo ureditev celotnega območja novega centra. Kot zanimivost lahko dodamo, da je na ovoju več kot 70 % izolacijskega materiala naravnega izvora.

V novi stavbi šole so pridobili dobrih 5000 kvadratnih metrov. V stavbi so specializirane učilnice za gastronomijo, lesarstvo, turizem, zdravstveno nego ter za kemijo, biologijo in fiziko, vključno z laboratorijem, pa tudi prostori za poučevanje glasbe in umetnosti, zgodovine in geografije ter fizike in računalništva. Nekaj pa je tudi splošnih učilnic.

Nove prostore bosta uporabljali predvsem Srednja šola Slovenj Gradec in Muta ter Srednja zdravstvena šola. 

Skupna vrednost celotne naložbe v nove prostore je 14,9 milijona evrov, od tega je druga faza stala okoli 8,5 milijona evrov. V okviru projekta sta se pripravila dva zahtevka za izplačilo nepovratnih sredstev s strani Eko sklada, j.s.: prva faza je prejela skoraj 620 tisoč evrov, v drugi fazi pa se je pridobilo nekaj več kot 1,4 milijona evrov, so še navedli v podjetju EUTRIP.

Dogodki

Več let načrtovana naložba v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, skupno vredna 14,9 milijona evrov, je zaključena.