Search
Close this search box.

Gradbena dela med viaduktom Jenina in predorom Vodriž kmalu končana

Predviden zaključek z gradbenimi deli med viaduktom Jenina in predorom Vodriž v mesecu aprilu.

Sklop F, ki leži v bližini naselja Podgorje, predstavlja največje aktivno gradbišče na tretji razvojni osi. Dela na tem sklopu so stekla 24. avgusta 2021, obsegajo pa gradnjo 1,15 kilometra hitre ceste, kar predstavlja 3,65 odstotka celotne dolžine hitre ceste od Slovenj Gradca do Šentruperta.

Najzahtevnejša objekta sta viadukta Jenina in Visočnik, izgradnja tega sklopa pa bo omogočila dostop do napadnega mesta za izkop predora Vodriž, saj bo trasa ta čas služila kot transportna pot.

Predviden zaključek del na tem sklopu je v sredini leta 2024.

Naj pri tem spomnimo, da dela na sklopu F – Jenina obsegajo gradnjo trase dela hitre ceste, priključne ceste, viaduktov Jenina in Visočnik, mostu Jenina, poleg tega pa tudi oporne in podporne konstrukcije, dela za ureditev odvajanja in zadrževanja padavinskih voda, prestavitve in novogradnje komunalnih vodov, vključno z lokalno prestavitvijo obstoječega visokotlačnega plinovoda, izvedbo regulacij potoka Jenina v območju viadukta in mosta Jenina ter krajinsko ureditev.

Pogodba za gradnjo sklopa F – Jenina je bila sklenjena julija 2021, gradnja je v teku in se odvija skladno z aktualnim terminskim planom. V veliki meri so že izvedene oporne konstrukcie ob trasi bodoče hitre ceste, izvedena je prekladna konstrukcija leve polovice viadukta Visočnik, v izvajanju je zadnji takt desne polovice prekladne konstrukcije viadukta Jenina. Aktivnosti se intenzivno izvajajo še na desni polovici prekladne konstrukcije viadukta Visočnik, na levi polovici prekladne konstrukcije viadukta Jenina ter na drugih ureditvah vzdolž gradbišča. Skladno z aktualno časovnico bodo betonske konstrukcije izvedene do konca lanskega leta, v spomladanskih mesecih letošnjega leta, ko bodo ustrezni temperaturni pogoji, pa se bodo izvedla še zaključna dela na viaduktih ter asfaltiranje in hortikulturna ureditev.

Vir: infoPot ter DARS

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Toni
Toni
2 mesecev nazaj

Bodo izvedene do konca lanskega leta?

Dogodki

Predviden zaključek z gradbenimi deli med viaduktom Jenina in predorom Vodriž v mesecu aprilu.