Search
Close this search box.

Zaključek Evropskega tedna mobilnosti v Slovenj Gradcu

Sklepno dejanje Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je v Mestni občini Slovenj Gradec potekalo v mestnem jedru in sicer 22. septembra, ob uradnem zaključku vseevropske kampanje za spodbujanje trajnostne mobilnosti.

Mestna občina Slovenj Gradec je tudi letos sodelovala v eni izmed najbolj razširjenih kampanj za spodbujanje trajnostne mobilnosti, Evropskem tednu mobilnosti, v sklopu katerega so v sodelovanju z Zavodom Ekopren, društvom Varno aktivne poti in raum AU ter s podporo Sklada za podnebne spremembe, realizirali tri projekte – PešBus, Peš kažipot in projekt S kolesom v mesto. 

Zaključna prireditev, ki je potekala v mestnem jedru, je bila dobro obiskana s strani različnih starostnih skupin, ki so si lahko torkov popoldne popestrili z vožnjo na rikši, z zvoki lajne in z nastopom mlade glasbene skupine Phasmatodea. Vrhunec dogodka pa je pripadal nagradnemu žrebanju, pri katerem so sodelovali vsi kolesarji, ki so med 1. avgustom in 22. septembrom prikolesarili v mesto ter ob tem prejeli kuponček za popuste pri več kot 50-ih ponudnikih mestnega jedra in s tem tudi možnost sodelovanja pri žrebanju. 

Na vprašanje, kdo je glavni dobitnik, Vladimir Jarh Nikolič pove, da so poleg nagrajenih pri žrebanju, dobitniki vsi slovenjgračani. “Vsi, ki bomo zaradi trajnostne mobilnosti imeli bolj kvalitetno, zdravo in zato zadovoljnejše življenje.”

Dogodka se je udeležil tudi župan MOSG, Tilen Klugler ter se ob priložnosti zahvalil vsem sodelujočim nevladnim organizacijam, ki s svojim proaktivnim delom nesebično prispevajo k celotni družbi. Tudi koordinatorka projekta, Aleksandra Gantar, zaposlena pri skupnostnem organu Koroške, je izrazila veliko zadovoljstvo z letošnjo izvedbo Evropskega tedna mobilnosti, kar je podprla s številkami sodelujočih, ki so se v primerjavi z lansko izvedbo skoraj podvojile. 

Dogodek se je zaključil v duhu spodbujanja trajnostne mobilnosti, pri čemer so organizatorji poudarili, da konec kampanje ne pomeni tudi konec dela na tem področju, saj je njihova želja, da bi primeri dobrih praks, ki jih vsako leto izpostavi Evropski teden mobilnosti, tudi dejansko postali del našega vsakdana. 

Dogodki