Search
Close this search box.

Zakaj vse več Korošcev hodi na fizioterapevtske storitve v Avstrijo?

Po podatkih Avstrijskega ministrstva za delo se vsak dan v avstrijo vozi več kot 20.000 Slovencev, ki imajo obvezno socialno zavarovanje sklenjeno v Avstriji. Čakalne dobe za fizioterapijo preko javnega zdravstva so v Sloveniji tudi do štiri tedne. Ugodnost, ki jo lahko koristijo delavci migranti je tudi fizioterapija, saj zavarovanje krije del tega zdravljenja.

Nedaleč stran od Koroške, v Eibiswaldu se nahaja fizioterapija Physiosport Eibiswald, ki deluje privat in pa tudi preko zavarovalnice in za koriščenje fizioterapije omogoča delno povračilo denarja. V tej fizioterapiji je eden izmed dveh diplomiranih fizioterapevtov tudi Slovenec, Izidor Mlačnik iz Radelj ob Dravi, ki pravi, da je način zdravljenja brez čakalnih vrst zelo pomemben, kar opaža pri okrevanju svojih pacientov.

Kot pravi, je pri njih pristop drugačen kot v Sloveniji. Pri terapijah uporabljajo več različnih manualnih tehnik, pacienti pa so deležni individualnih masaž, ki jih izvajajo zato usposobljeni maserji. V fizioterapiji imajo tudi fitnes, ki ga lahko uporabljajo pacienti kot tudi drugi gosti.

21. septembra imajo dan odprtih vrat, kjer boste iz prve roke izvedeli vse dodatne informacije. Najdete jih na naslovu Eibiswald 241, 8552 Avstrija.