Search
Close this search box.

Zajel nas bo nov vročinski val

Zahodno Evropo je zajel vročinski val, ki se bo razširil tudi nad Slovenijo. Pri nas bo najbolj vroče v drugem delu tedna.

Kot piše portal 24ur.com bodo temperature več dni v nižinah dosegale 35 stopinj Celzija, v najbolj vročih krajih pa naj bi se ogrelo tudi do 40 stopinj.

Kakšno bo vreme?

Danes bo pretežno jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri, šibka burja na Primorskem pa bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija. V torek bo jasno. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 29 do 32, na Goriškem do 35 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti: V sredo bo jasno in še bolj vroče. V četrtek bo sončno, popoldne ali zvečer bodo nastajale posamezne vročinske nevihte.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo ter Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo. V Kvarnerju bo danes še pihala šibka burja.

Biovreme: Danes in v torek bo vpliv vremena na počutje ugoden. Toplotna obremenitev bo danes povečana predvsem na Primorskem, kjer bodo zaradi šibke burje visoke tako nočne, kot popoldanske temperature. Drugod po Sloveniji bo v torek popoldne toplotna obremenitev že nekoliko povečana.

Dogodki

Zahodno Evropo je zajel vročinski val, ki se bo razširil tudi nad Slovenijo. Pri nas bo najbolj vroče v drugem delu tedna.