Search
Close this search box.

Zajc: Oblačila se lahko prodajajo le v specializiranih prodajalnah z otroškim programom

Vlada je, ob upoštevanju ocene in stališča zdravstvene stroke ter aktualne epidemiološke slike, sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki velja od sobote, 23., do petka 29. januarja.

V regijah Osrednjeslovenska, Podravska, Gorenjska, Obalno-kraška, Koroška, Zasavska in Primorsko-notranjska, ki imajo ugodnejšo epidemiološko sliko, so poleg že veljavnih izjem določene dodatne izjeme od prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 povedal državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

Že obstoječim izjemam se pridružujejo nekatere nove. V teh devetih regijah izjema od prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom velja tudi za:

  • premične stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev,
  • servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice, delavnice za popravilo koles) in
  • specializirane prodajalne z otroškim programom.

Na vprašanje, ali se lahko otroška oblačila prodajajo le v specializiranih prodajalnah, ali tudi v drugih trgovinah, ki imajo v ponudbi otroške artikle, je dejal, da le v specializiranih prodajalnah z otroškim programom. “Izjema velja samo za specializirane trgovine.” Prav tako je opomnil, da avtopralnice ostajajo zaprte. Dodal je še, da inšpekcijski nadzor ves čas poteka intenzivno in glede tega ne bo sprememb.

Razsežnosti epidemije koronavirus so še vedno velike, kot tudi tveganje za prenos okužb. Zato še naprej pozivamo k previdnosti ter doslednemu spoštovanju in predvsem upoštevanju ukrepov, je opozoril Zajc.

“Najbolj pa bomo vsi skupaj, tako podjetniki kot državljani, zadovoljni, ko bomo lahko sprostili vse dejavnosti. Da bi se to zgodilo čim prej, se moramo držati navodil in usmeritev glede zračenja prostorov, nošenja mask, vzdrževanja razdalje in rednega razkuževanja rok,” je sklenil.

Dogodki

Vlada je, ob upoštevanju ocene in stališča zdravstvene stroke ter aktualne epidemiološke slike, sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki velja od sobote, 23., do petka 29. januarja.