Zahvala zaposlenim pri ZRCK: “Hvala celotni ekipi, v nedeljo ste naredili čudež”

Na spletu te dni kroži zapis zaposlenih pri Zdravstveno reševalnem centru Koroške (ZRCK), v katerem se je mlajši pacient iskreno zahvalil celotni ekipi, ki so mu rešili življenje. "Hvala celotni ekipi, v nedeljo ste naredili čudež," je zapisal v zahvali ZRCK.

Zapis ZRCK objavljamo v celoti.

Nedelja, 15. 8. 2021 – praznik Marijino vnebovzetje …

Klasična nočna izmena. Ob 17:40 s sodelavcem prideva v službo. Sledi rutinska predaja izmene, prevzem opreme, pregled reševalnega vozila …

17:55 aktivacija prek UKV postaje. v dežurno ambulanto pripeljejo mlajšega moškega slabo odzivnega.” Prihod na kraj. Na sopotnikovem sedežu avta sedi slabo odziven pacient, ki mu zdravnica že oskrbuje vensko pot. Pacienta sprejmemo v reševalno vozilo, izmerimo parametre in naredimo 12 kanalni EKG. Izvid pokaže motnje srčnega ritma.

Zdravnica takoj kliče v UKC Maribor, da najavi naš prihod … Takrat pa se je zgodilo … Pacient izgubi zavest, se zruši – reanimacija (oživljanje). Po nekaj minutah (stisi prsnega koša, defibrilacija – elektro šok in asistirano predihavanje z dodanim kisikom), se pacient “zbudi” nas pogleda. Sledi nadaljnja oskrba s terapijo in prevoz v UKC Maribor.

Med prevozom pacient pri zavesti in pogovorljiv. V UKC MB nas pričaka ekipa, ki prevzame pacienta, kateremu zaželimo vse dobro. V sredo pacient pošlje pozdrave in zahvalo. Odnesel jo je čisto brez posledic. Občutek, ki ga ni mogoče opisati, potrditev, da delamo prav, da je ves naš trud, dodatna izobraževanja in izpopolnjevanja poplačan.

24. 8. 2021, nočna izmena ZRCK. “Ne verjamem, da je smisel življenja biti “srečen”. Mislim, da je smisel življenja biti koristen, odgovoren, sočuten. Predvsem pa je smisel življenja biti nekomu pomemben: biti drugemu v oporo, zavzemati se za nekaj, poskrbeti, da je svet zaradi tvojega življenja boljši.” (Leo C. Rosten), so zapis zaključili na Facebook strani Zdravstveno – reševalnega centera Koroške.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Kristina
Kristina
2 let nazaj

Več takih člankov 🙂 širimo dobro