Search
Close this search box.

Zahvala slovenjgraškega župana ob prenehanju epidemije

“Za nami je najverjetneje ena najzahtevnejših preizkušenj, ki smo jim bili priča v zgodovini človeštva. Pandemija novega koronavirusa je države in lokalne skupnosti. Ustavila je svet.” so besede s katerimi je slovenjgraški župan Tilen Klugler včeraj zapisal zahvalo vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešnemu boju proti epidemiji. Županov zapis objavljamo v celoti.

“Epidemija nas je postavila pred popolnoma nova dejstva, s katerimi smo se morali v kratkem času soočiti in sprijazniti. Ukrepi, ki smo jih bili deležni na lokalnem nivoju in ki smo jih morali izvajati v duhu preprečevanja širitve okužbe bolezni Covid-19, so se izkazali za uspešne. V naši lokalni skupnosti smo od 15. marca do danes zabeležili zgolj 22 primerov okužbe, v Domu starejših občanov pa za Covid-19 nihče ni zbolel, kar je izjemen uspeh, na katerega moramo biti ponosni in za katerega moramo biti hvaležni vsem, ki so v teh časih, z doslednim upoštevanjem ukrepov, to omogočili ter s svojim družbeno odgovornim ravnanjem pripomogli k zajezitvi epidemije.”

“Z današnjim dnem prenehanja epidemije v naši državi se sprošča mnogo ukrepov, ki so nas v tem času, seveda z razlogom, omejevali in nam preprečevali uživati dobrine, ki smo jih sicer vajeni. Napočil je čas, da to izkušnjo ovrednotimo, se zamislimo, a je vsekakor ne smemo pozabiti. V kratkem času smo namreč lahko ugotovili, kako ranljivi smo v primeru naravne katastrofe, kakršna je epidemija. Ranljivi kot posamezniki, pa tudi ranljivi kot skupnost. Zato je potrebno proti takšnim izzivom nastopati povezano.”

Vsem, ki ste v tem času pripomogli k delovanju institucij, predvsem na področju zdravstva in izobraževanja ter komunalnih javnih služb, službam za zaščito in reševanje na čelu s Civilno zaščito, posameznicam in posameznikom, ki so v času izrednih razmer delali in bili na razpolago praktično dan in noč ter se, ne glede na možnost izpostavljanja okužbi, obnašali požrtvovalno in predano, družbeno odgovorno in strokovno, se iskreno zahvaljujem in čestitam za opravljeno delo. Iskrena hvala tudi vsem, ki so v tem času opravljali storitvene dejavnosti, gospodarskim družbam in podjetnikom, ki se s krizo soočajo ne le v zdravstvenem, temveč tudi v ekonomskem smislu. Iskreno upam, da bomo posledice čim hitreje preboleli. Preboleli kot posamezniki in kot družba.”

“Veseli smo, da vemo, da je v državi in v lokalnih skupnostih toliko predanih in požrtvovalnih posameznic in posameznikov ter organizacij, institucij in služb, ki se v izrednih razmerah zavedajo, da so v službi ljudi. Da jim pomagajo, skrbijo zanje in da upravičijo zaupanje državljank in državljanov.”

“Srčno upam, da nam bo pretekla izkušnja v prihodnosti prihranjena. Če pa do nje pride, bomo nanjo dodobra pripravljeni!

“Iskrena hvala in ostanimo zdravi!”

“V Slovenj Gradcu, 1. junija 2020.

“Tilen Klugler,
župan Mestne občine Slovenj Gradec”

VIR: MOSG

Dogodki