Search
Close this search box.

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik bo obiskal Koroško. Vabljeni na osebni pogovor in javno tribuno

Pred dvema letoma je tudi v Sloveniji začel delovati Zagovornik načela enakosti, nov samostojni in neodvisni državni organ za varstvo pred diskriminacijo. V sklopu regijskih obiskov po Sloveniji bo Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik 26. marca obiskal Koroško. Ob tej priložnosti imate tudi možnost, da se udeležite osebnega pogovora o diskriminaciji in javne tribune na Ravnah na Koroškem.

Ekipa Zagovornika načela enakosti se bo dopoldne v Slovenj Gradcu srečala z župani koroških občin, popoldne pa se bo sestala s socialnimi institucijami ter obiskala Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, kjer se bo srečala tudi z lokalnimi gospodarstveniki.

Zagovornik načela enakosti je nov neodvisen državni organ. Podoben organ za varstvo pred diskriminacijo imajo vse države EU. V Sloveniji ga imamo dve leti in je lani obravnaval več kot 200 primerov, največ s področja zaposlovanja, invalidnosti in narodnosti.  

Ste doma na Koroškem in se soočate z diskriminacijo ali vas zanima karkoli v zvezi z diskriminacijo?

Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, imate možnost, da se o tem pogovorite s svetovalcem, ki se bo z vami pogovoril in vam svetoval ter vam pomagal izpolniti obrazec prijave o diskriminaciji, če se boste za to odločili.  

Na pogovor s svetovalcem v terenski pisarni Zagovornika načela enakosti, ki bo delovala v prostorih občine Ravne na Koroškem v torek, 26. marca, od 14.30 do 16.30, se je potrebno predhodno prijaviti. Prijave zbirajo na telefonski številki 080 8180 ali na elektronski naslov gp@zagovornik-rs.si.

Miha Lobnik, rojen leta 1975, je univerzitetni diplomirani sociolog, ki je bil družbeno aktiven že v času študija. Kasneje je deloval kot svetovalec na področju študentske socialne politike, zadnjih nekaj let pa je opravljal delo programskega direktorja Društva informacijski center Legebitra. V okviru mednarodnih izkušenj je deloval kot pomočnik direktorja za Vzhodno Evropo in sodelovanje s Svetom Evrope v okviru ILGA v Bruslju. Od oktobra 2016 opravlja funkcijo zagovornika načela enakosti. Več o ZagovornikU načela enakosti najdete TUKAJ.

Popoldne ob 17. uri pa bo zagovornik načela enakosti Miha Lobnik na javni tribuni v Medgeneracijskem centru na Ravnah na Koroškem predstavil delovanje organa in odgovarjal na vaša vprašanja o diskriminaciji.

Dogodki