Search
Close this search box.

Zagotovite si svojo nalepko: Pod Peco in Uršljo smo mi gospodarji!

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os pričenja z novo akcijo »Pod Peco in Uršljo smo mi gospodarji«, s katero bodo delili nalepke za avtomobile. Gre se za odziv na napade tistih iniciativ in posameznikov, ki trdijo, da so podatki o gradnji štiripasovne hitre ceste na Koroško ponarejeni in da Koroška ne potrebuje 3. razvojne osi.

To trdijo organizacije in posamezniki, ki ne živijo in ne delujejo na Koroškem. Okoli 5.000 Korošcev, dnevnih migrantov s trebuhom za kruhom, pa okoljske iniciative in posamezniki označujejo za »uradniško elito Koroške, ki bi se po bližnjici (3. razvojni osi) vozila v Ljubljano in si zaračunavala potne stroške«.

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os obvešča javnost, da bodo nalepke od petka, 15. maja 2020 dalje, do porabe zalog, brezplačno dosegljive na naslovih:

  • V Slovenj Gradcu, v lokalu Kufr v centru mesta;
  • Na Ravnah na Koroškem, v trgovini Maxximum shop Ravne (na Pošti).

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os poziva vso »koroško uradniško elito«: Avtoprevoznike, obrtnike, podjetnike, delavce migrante izven koroške regije, študente, onkološke, dializne in druge bolnike, ki zaradi življenjskih potreb migrirajo v Ljubljano na razne zdravstvene storitve, da se obrnejo na nas in na kratko zapišejo, kaj jim pomeni vsakodnevna pot v Ljubljano. Njihove zgodbe bodo objavili.

Ob tem želijo ponovno spomniti, da je trenutna regionalna cesta G1-4 Arja vas-Dravograd prometnica, kjer se je v Sloveniji zgodilo največ prometnih nesreč s smrtnim izidom …

Želijo samo to, kar nam Korošcem pripada in drugi že imajo! Naj se ve, da smo pod Peco in Uršljo mi gospodarji! Korošci HOČ`MO CESTO!

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki