Zadnji dan za oprostitev marčnih in aprilskih prispevkov

money-2696229_960_720

Samozaposleni, ki želijo ob izplačilu mesečnega temeljnega dohodka koristiti tudi oprostitev plačila socialnih prispevkov, imajo za meseca marec in april čas za oddajo vloge samo še danes. To lahko storijo le elektronsko prek informacijskega sistema Finančne uprave RS (Furs) eDavki.

Izredno pomoč v obliki mesečnega temeljnega dohodka in oprostitve plačila prispevkov lahko koristijo samozaposlene osebe, družbeniki, verski uslužbenci in kmetje, ki zaradi epidemije novega koronavirusa ne morejo opravljati dejavnosti, ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu.

Država jim pomoč ponuja za obdobje od razglasitve epidemije 13. marca do konca maja. Prejmejo jo lahko, če prek eDavkov vložijo ustrezno izjavo.

Tistim, ki so izjavo vložili do 18. aprila, je finančna uprava že izplačala mesečni temeljni dohodek, ki za marec znaša 350 evrov. Za meseca april in maj je ta znesek določen v višini 700 evrov, izplačila pa so predvidena do 10. maja in 10. junija. Skrajni rok za vložitev izjave je 31. maj.

Z isto izjavo se uveljavlja tudi oprostitev plačila socialnih prispevkov. Tisti, ki je doslej še niso vložili, želijo pa oprostitev za marčne in aprilske prispevke, ki sicer zapadejo v plačilo 20. aprila in 20. maja, jo lahko vložijo samo še danes.

Če želijo oprostitev majskih prispevkov, ki sicer zapadejo v plačilo 20. junija, pa je rok za predložitev izjave 31. maj, so pojasnili na Fursu. Izjave ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.