Začenja se Slovenjgraško poletje 2022

Z občinsko proslavo ob dnevu državnosti se drevi v Slovenj Gradcu začenja Slovenjgraško poletje 2022. Do 14. julija bo v atriju graščine Rotenturn oz. v primeru slabega vremena v tamkajšnjem kulturnem domu več nastopov glasbenih in folklornih skupin ter uličnih gledališč, napovedane so predstave za otroke in trije večeri letnega kina.
občina-slovenj-gradec

Slovenjegraško poletje se bo danes ob 20. uri začelo s proslavo ob dnevu državnosti, na kateri bo slavnostni govornik domačin in novi poslanec v DZ Dušan Stojanovič. V programu prireditve bo nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z gostjo Ireno Vrčkovnik.

V prihodnjih treh tednih bodo v okviru glasbenega dela Slovenjgraškega poletja nastopili še Music For The Future Orchestra, Ditka & Band, Dan D in zasedba Cherry Wine – Amy Winehouse Tribute Band.

V projektu Music For The Future Orchestra pod vodstvom dirigentke Olge Khoma nastopajo mladi glasbeniki iz Ukrajine skupaj s Slovenskim mladinskim orkestrom, ki je pomagal pri evakuaciji glasbenikov ob izbruhu vojne v Ukrajini in jim omogočil, da nadaljujejo s svojim poslanstvom. Mladi glasbeniki bodo v Slovenj Gradcu nastopili 30. junija.

Tudi letos bo na odru Slovenjegraškega poletja gostoval Festival Folkart, ki v koroško mesto prihaja 1. julija. Predstavila se bo brazilska skupina Flor Ribeirinha, ki jo je leta 1993 ustanovil Domingas Leonor v skupnosti Sao Goncalo Beira Rio. Skupina vpleta v nastope nalezljiv ritem, usklajen in zaznamovan z utripom glasbe in petja, so sporočili iz Kulturnega doma Slovenj Gradec.

Na odru atrija graščine Rotenturn bo gostoval tudi mednarodni Festival Ana Desetnica. V soboto, 2. julija, se bosta predstavili Gledališče Ane Monro s predstavo Zadnji ulov, ki med drugim vključuje igralce na hoduljah, in češko gledališče Bratri v tricku s predstavo Smučarska odiseja.

Otroke bodo 2. julija zabavali klovni Teatra Cizamo s predstavo Pazi kaktusss! in 9. julija Gledališče Makarenko z lutkovno predstavo Picko in Packo. Slovenjgraško poletje bodo od 12. do 14. julija zaključile predstave v letnem kinu.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.