Search
Close this search box.

Začenja se 3. Drava Festival

Z današnjim dnem se začenja že 3. Drava Festival. Zasnovan je kot skupek enotno promoviranih izobraževalno-naravovarstvenih ter rekreacijsko-turističnih dogodkov, ki jih organizirajo raznovrstna društva in druge organizacije. Dogodki potekajo po vsej Dravski dolini in v Mariboru z okolico. Današnje otvoritvene aktivnosti potekajo v Mariboru, prva izmed koroških prireditev pa bo kolesarski sejem, ki se bo zgodil v prihodnjem tednu.

Drava Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji.

Festival, ki bo letos potekal med 11. majem in 15. julijem, koordinira Skupina za Dravo, v kateri sodelujejo RRA Koroška, Zavod za turizem Maribor – Pohorje, ZRS Bistra Ptuj, Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave Maribor, Zavod RS za varstvo narave – OE MB in Zavod Iskriva.

Dogodki